Szoboszlai még nem, Sallai már tudja, mit tartogat a jövő számára

A Freiburg ellenfelet kapott az Európa-liga első tavaszi fordulójára, Sallai Roland csapata a nyolcaddöntőbe jutásért a francia Lens ellen küzd. Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool csoportelsőként már tagja a nyolcaddöntő mezőnyének, ottani ellenfelére csak a jövő februári sorsoláson derül fény.

2023. 12. 18. 13:15
Szoboszlai Dominik Sallai Roland
Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkészült az Európa-liga első tavaszi fordulójának sorsolása. Sallai Roland csapata, a Freiburg kapott ellenfelet, Szoboszlai Dominik együttese, a Liverpool viszont nem, csoportelsőként csak a nyolcaddöntőben folytatja majd El-szereplését. Riválist csak az első tavaszi forduló után, 2024. február 23-án kap Szoboszlai Dominik klubja.

Mohamed Szalah Szoboszlai Dominik Liverpool
Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool az Európa-ligában szerepel tavasszal, a Manchester United már csak a hazai porondra koncentrál (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

Sallai Roland Franciaországban léphet pályára

Sallai Roland csapata, a német Freiburg a West Ham United mögött másodikként végzett El-négyesében, így a Bajnokok Ligája csoportharmadikjai közül kapott ellenfelet. Az már a sorsolás előtt biztos volt, hogy a Freiburg a párharc visszavágóját vívhatja hazai pályán.

Sallaiék a francia Lens-t kapták ellenfélül, amely az Arsenal és a PSV Eindhoven mögött, de az Európa-liga-címvédő Sevilla előtt végzett a harmadik helyen BL-csoportjában.

Az Európa-liga első tavaszi fordulójának párosításai:

  • Feyenoord (holland)–AS Roma (olasz)
  • AC Milan (olasz)–Rennes (francia)
  • Lens (francia)–Freiburg (német)
  • Young Boys (svájci)–Sporting CP (portugál)
  • Benfica (portugál)–Toulouse (francia)
  • Galatasaray (török)–Sparta Praha (cseh)
  • Sahtar Doneck (ukrán)–Marseille (francia)
  • Braga (portugál)–Qarabag (azeri)

Szoboszlai Dominikék egy kört kihagynak

Az első tavaszi forduló párharcainak továbbjutói az Európa-liga-csoportgyőztesek közül kapnak ellenfelet jövő februárban. Ebbe a körbe tartozik Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool is, a magyar játékost az eddigi El-meccseken részben vagy teljesen pihentette Jürgen Klopp, most teljes csapatával megteheti ugyanezt.

A Liverpool mellett további két angol csapat (West Ham, Brighton), a skót Rangers, a német Leverkusen, az olasz Atalanta, a cseh Slavia Praha és a spanyol Villarreal nyerte meg Európa-liga-csoportját.

Sallai Roland gólja a West Ham United ellen az Európa-liga csoportkörében:

Borítókép: Szoboszlai Dominik és Sallai Roland is érdekelt lesz az Európa-liga tavaszi folytatásában (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.