Sokan kritizálták Szoboszlai Dominiket, Klopp nem kért ebből

A Liverpool vasárnap a temérdek próbálkozása ellenére sem tudta legyőzni a Manchester Unitedet a Premier League 17. fordulójának rangadóján. A kritikusok Szoboszlai Dominiket és Darwin Núnezt „vették elő” a 0-0-s döntetlent követően, de Jürgen Klopp nem állt be a sorba, inkább megdicsérte a magyar középpályást.

2023. 12. 18. 9:45
Szoboszlai Dominik Liverpool
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai unsuccessfully appeals for a penalty during the English Premier League football match between Liverpool and Manchester United at Anfield in Liverpool, north west England on December 17, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, a Liverpool nem bírt a Manchester Uniteddel a két ősi rivális vasárnapi összecsapásán. A Jürgen Klopp vezette csapatnak az elmúlt években nem okozott gondot négy-öt, sőt akár hét gólt gurítani a Vörös Ördögök kapujába, most viszont nem működött olajozottan a támadógépezet, gól nélküli döntetlennel ért véget a meccs. Az első félidőben főleg a pontatlanságok miatt nem jártak sikerrel a hazai játékosok, a másodikban pedig André Onana mindig kifogott rajtuk. Szoboszlai Dominiknek sem ez volt a legjobb meccse a liverpooli időszakában, a Goal.com portál például Darwin Núnezzel egyetemben neki adta a legalacsonyabb osztályzatot (3) a Vörösök közül. A WhoScored.com is hasonlóan látta a helyzetet, az ítélete alapján a kezdőcsapatból Szoboszlai (6,5) és Núnez (6,4) nyújtotta a legrosszabb teljesítményt.

Klopp nem lelhette sok örömét a meccsben, de Szoboszlait nem kritizálta
Klopp nem lelhette sok örömét a meccsben, de Szoboszlait nem kritizálta Fotó: EPA/Adam Vaughan

 

Klopp nem Szoboszlai teljesítményével indokolta a lecserélését

A találkozó jegyzőkönyvét tekintve azt gondolhatnánk, hogy Jürgen Klopp is hasonló véleményen volt, mert mindkét futballistát lecserélte: Szoboszlainak a 61., Núneznek a 78. percben kellett távoznia a pályáról. De a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a német menedzser egyértelműen kijelentette, nem a magyar válogatott csapatkapitányának teljesítménye miatt változtatott.

– Ma több játékhelyzetben is kiválóan teljesített. Igaz, többször is labdát vesztett, de ennek semmi köze nem volt a lecseréléséhez. Inkább csak arról van szó, hogy lehetőségünk van rá, hogy belenyúljunk a meccsbe, így ilyenkor elgondolkozunk rajta, miként változtathatunk a felálláson – idézi a klub honlapja a Liverpool vezetőedzőjét.

A Vörösöknek sokba kerültek az elveszített pontok, az Arsenal átugrotta őket a Premier League tabelláján. A következő forduló végén azonban Szoboszlaiék visszaszerezhetik a trónt, az Ágyúsok szombaton (18.30) ugyanis éppen az Anfielden vendégeskednek. A Liverpoolra addig még egy mérkőzés vár, szerdán (21.00, tv: Match 4) a Ligakupában a West Ham Uniteddel csap össze a Klopp-gárda.

Borítókép: a Manchester United elleni rangadón (Fotó: AFP/Paul Ellis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.