Caeleb Dressel még mindig lelki segítségre szorul a Budapesten történtek miatt

A 2021-ben megrendezett tokiói olimpián Caeleb Dressel és Milák Kristóf őrületes csatát vívott egymással, az amerikai lett az arany-, a magyar az ezüstérmes. Aztán egy évvel később, Budapesten Dressel a világbajnokság közben mentálisan összezuhant, és hazautazott még a Milák elleni visszavágó előtt. A párizsi olimpiára készülő amerikai most bevallotta, azóta is terapeutához jár.

2023. 12. 22. 11:09
DRESSEL, Caeleb
Budapest, 2022. június 19. A gyõztes amerikai Caeleb Dressel a férfi 50 méteres pillangóúszás döntõje után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 19-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könnyen lehet, hogy a Dressel–Milák-csata a párizsi olimpián is elmarad. Míg az amerikai készül a jövő évi ötkarikás játékokra, Milák jelenleg nem végez uszodai edzéseket, és Sós Csaba szövetségi kapitány szerint lassan elfelejthetjük a párizsi szereplését. A Ripost arról ír, hogy Dressel hasonló nehézségeken ment keresztül, mint most Milák.

Dressel, Caeleb; MILÁK Kristóf
Caeleb Dressel és Milák Kristóf a tokiói olimpián. Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Elzsibbadtam” – idézi a Ripost Dresselt, aki tavaly Budapesten hirtelen összepakolt, távozott, és nyolc hónapon keresztül semmit sem tudott róla a világ. Odahaza terapeutát fogadott, aki a mai napig jár hozzá, segíti őt. Szép lassan feloldódott a mentális görcs, és Anthony Nesty edző hozzáértő segítségével Dressel visszatalált az uszodába.

Az olimpiai bajnok idén májusban kezdte újra a minőségi edzéseket. Nehézséget okozott, hogy eredeti, 88,5-90,7 kg közötti versenysúlya 83,5 kilóra csökkent, és ezt mind az izomzatából veszítette el.

– Jelenleg próbálom visszaszerezni az ideális testtömegemet – tudatta Dressel. – Mostani edzésmódszeremmel elégedett vagyok, nem is kívánok változtatni.

Novemberben 50 gyorson 22,35 mp-et ért el, ami ugyan messze van élete legjobbjától (21,04), de reményre ad okot. Mindenképpen szeretne kijutni a párizsi olimpiára, sőt hazai környezetben, a 2028-as Los Angeles-i játékokon is startolna.

 

Borítókép: Caeleb Dressel nehéz éveken van túl (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.