A Csukaricski edzője bírói tévedést emleget a Fradi győzelme után

Amennyire felemelő egy kései góllal mérkőzést nyerni, a másik oldalon legalább annyira nehéz elfogadni, ha így kap ki egy csapat – hát még ha ez többször is megesik vele rövid időn belül, mint a Csukaricskivel. A Ferencváros ellen csütörtökön a Konferencialigában vereséget szenvedő szerb csapat vezetőedzője, Igor Matics bírói tévedést emleget a győztes gól kapcsán, fiatal játékosaira pedig nagyon büszke.

2023. 12. 01. 7:41
Igor Matics, Csukaricski, Ferencváros, Ekl
Leskovac, 2023. november 29. Igor Matic vezetõedzõ a Cukaricki labdarúgócsapatának sajtótájékoztatóján a szerbiai Leskovacban 2023. november 29-én. A csapat a következõ napon a Ferencváros ellen lép pályára a Konferencia-liga csoportmérkõzések ötödik fordulójában. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csukaricski csütörtökön annak ellenére kapott ki 2-1-re a Ferencvárostól a Konferencialigában, hogy a 10. perctől a 84.-ig vezetett. Egy, a 98. percben esett Pesics-gól okozta a csapat vesztét. Egyébként sem lenne könnyű elfogadni egy ilyen vereséget, ráadásul Igor Matics szerint együttese nem érdemelt vereséget, legalábbis olyan szempontból nem, hogy az utolsó gólt érvényteleníteni kellett volna, mert azt szabálytalanság előzte meg. Ettől függetlenül a szerb edző büszke volt csapata produkciójára, hiszen úgy látta, a Csukaricski az egyik legjobb meccsét játszotta a Konferencialigában. A probléma az volt, hogy a Ferencváros által rá helyezett nyomást nem bírta el a második félidőben.

A Csukaricski edzője a vereség ellen is büszke a játékosaira
A Csukaricski edzője a vereség ellen is büszke a játékosaira. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– Fájdalom, de ez a sport, ez sajnos benne van. Elégedett vagyok a csapatommal, hősiesen küzdöttek, bátran harcoltak, és jó döntéseket hoztak. A 98. percben viszont egy egyértelmű szabálytalanságot nem fújt le a játékvezető, amit ellenünk követtek el, és ezt követően született meg a győztes gól – idézte a Csukaricski vezetőedzőjét az Origó. – Ettől függetlenül minden elismerésem a Ferencvárosé, gratulálok a magyar bajnoknak és Dejan Sztankovicsnak is. Beszéltünk a lefújás után, ő is dicsérte a játékunkat, de ez nem vigasztal bennünket. Ugyanakkor nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy olyan fiatal játékosokkal, mint a tizenhat éves Mihajlo Cvetkovics, fel tudtuk venni a versenyt a Ferencvárossal.

Matics hozzátette, játékosainak különösen nehéz lesz feldolgozniuk, hogy ezúttal is utolsó másodperces góllal kaptak ki, ami a közelmúltban a Partizan ellen is előfordult velük.

Győzelmével a Ferencváros megőrizte második helyét az F csoportban, míg a Csukaricski nulla ponttal továbbra is utolsó.

 

Borítókép: Igor Matics, a Csukaricski vezetőedzője (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.