Dárdai csodafegyvere dühösen üvöltött a kamerába, a Hertha nem érte el a célját

Negyvenezer néző előtt lépett pályára idei utolsó meccsén a Hertha a berlini Olimpiai Stadionban, ám Dárdai Pál együttese nem tudta feltörni a zártan védekező, utolsó helyezett Osnabrück védelmét. A 0-0-s eredménynél csak Florian Niederlechner kiállítása bosszanthatta jobban a berlinieket, Dárdai Pál csodafegyvere rátaposott az ellenfél lábára, majd üvöltött a kamerába, de nem karácsonyi jókívánságokat.

2023. 12. 16. 15:07
DFB Cup - Hertha BSC vs 1. FSV Mainz 05
epa10953322 Hertha’s head coach Pal Dardai reacts during the German DFB Cup second round soccer match between Hertha BSC and 1. FSV Mainz 05 in Berlin, Germany, 01 November 2023. EPA/CLEMENS BILAN CONDITIONS - ATTENTION: The DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: CLEMENS BILAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyszerű formába lendült a Hertha az év végére, hiszen decemberben csapata mindkét bajnokiját megnyerte a Bundesliga II-ben, a kettő között pedig a Német Kupa negyeddöntőjébe is bejutott, a Hamburg ellen kétszer is a sírból visszahozva a tizenegyespárbajjal véget érő csatát.

DFB Cup - Hertha BSC vs 1. FSV Mainz 05
Niederlechner Dárdai Pál csodafegyvere volt, de most kiállították, és nem tudott nyerni a Hertha (Fotó: EPA/Clemens Bilan)

A tökéletes évzárás az Osnabrück elleni győzelem lett volna, negyvenezer néző gyűlt össze a lelátókon, Dárdai Pál pedig szokása szerint a kezdőbe jelölte középső fiát, Mártont – a másik kettő, Palkó és Bence sérülés miatt továbbra sem állt rendelkezésre.

Az áhított évzáró győzelem nem tűnt lehetetlen küldetésnek, hiszen az Osnabrück nyolc ponttal az utolsó helyen állt a másodosztályban. Csakhogy a vendégek rendkívül zárt, olykor kemény védekezésére nem volt ellenszere a Herthának: Dárdai csapata nem tudta feltörni az Osnabrück védelmét, így 0-0-val ért véget meccs.

Dárdai Pál csodafegyvere nem tűrte jól a kiállítást

Dárdai Márton a 86. percben jött le a pályáról, a lecseréléséhez annak is köze lehetett, hogy egy perccel korábban emberhátrányba került a Hertha. Florian Niederlechner taposott rá az ellenfél lábára egy ütemet elkésve, amiért VAR-vizsgálatot követően piros lapot kapott. Ő volt Dárdai csodafegyvere az utóbbi időben, a 33 éves támadó a legutóbbi négy bajnokin hat gólt szerzett, legutóbb a Kaiserslautern ellen gyönyörű ollózós találatot ért el.

Niederlechner nem fogadta jól, hogy kiállították, az öltözőbe menet megfordult, és az őt követő kamerába üvöltött dühösen. Szavait nem idéznénk, legyen elég annyi, hogy nem karácsonyi jókívánságok hagyták el a száját…

Hogy áll a téli szünetre vonuló Hertha?

A Hertha a döntetlennel nem sokra megy, 25 ponttal a hetedik helyen áll, de a forduló végére a kilencedik helyig is visszaeshet. A harmadik helyezett, és jelen állás szerint a feljutásért rájátszást vívó Hamburg mögött hat pont Dárdai Pál csapatának a hátránya, így a szezon eleji bukdácsolás után az idény második felében él a remény, hogy a tavasszal visszajusson a csapat az élvonalba.

A Hamburg 2-0-ra nyert a Nürnberg otthonában, és magyar válogatott támadója, Németh András a 85. percben állt be csereként.

Borítókép: Dárdai Pál csapata nem tudta győzelemmel búcsúztatni az évet (Fotó: EPA/Clemens Bilan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.