DeVito váratlanul a New York-i éjszakában parádézott + videó

Több váratlan eredmény hozott az NFL alapszakaszának 14. fordulója. A New York Giants a draftolatlan újonc irányító, Tommy DeVito vezetésével nyert a Green Bay Packers ellen, míg a nyolc csoportéllovas közül hat vereséget szenvedett a múlt hét végén. A San Francisco 49ers lett az első csapat, amely hivatalosan is bejutott az idei szezon rájátszásába.

2023. 12. 12. 15:28
Green Bay Packers v New York Giants
EAST RUTHERFORD, NEW JERSEY - DECEMBER 11: Jordan Love #10 of the Green Bay Packers congratulates Tommy DeVito #15 of the New York Giants on his win after the game at MetLife Stadium on December 11, 2023 in East Rutherford, New Jersey. Dustin Satloff/Getty Images/AFP (Photo by Dustin Satloff / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP/Dustin Satloff
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két hétfő esti (magyar idő szerint kedd hajnali) mérkőzés is méltónak bizonyult a meglepetések fordulójához. Az elmúlt hetekben a Green Bay Packers pozitív szenzációt okozott, ezúttal viszont a kevesebbre taksált New York Giants ellen vereséget szenvedett. A New York-i csapatot a draftolatlan újonc, Tommy DeVito vezette győzelemre, aki az idény elején még csak harmadik számú irányítónak számított a csapatnál. DeVito váratlanul erős játéka után azonban immár kérdéses, hogy a következő idényre felépülő, korábbi első körös választott Daniel Jones helyett nem inkább Tommy DeVito lesz-e a Giants kezdőirányítója.

Green Bay Packers v New York Giants
Tommy DeVito
Tommy DeVito akár hosszú távon is a New York Giants kezdőirányítója lehet (Fotó: Getty Images via AFP/Dustin Satloff)

Tommy DeVito negyedik mérkőzését játszotta kezdőként, s ezek közül a Giants hármat megnyert, míg az újonc színre lépése előtt kilenc meccsből mindössze kettőt. A Packers a veresége és a negatív mérlege ellenére még rájátszást érő helyen áll, de nagyon sűrű a mezőny, s immár úgy tűnik, a Giantsszel is számolni kell.

Tommy DeVito touchdownpassza Isaiah Hodginsnak

A nemzeti főcsoportban csak öt csapat áll pozitív mérleggel, közülük a San Francisco 49ers lett az első, amely bebiztosította rájátszásbeli szereplését ebben az idényben. A Dallas Cowboys csoportrangadót nyert a forduló előtti ligaelső Philadelphia Eagles ellen, ez a két csapat is 10-3-as mérleggel áll, de ha a Sasok a további meccseiket hozzák, akkor megnyerik a divíziót.

Egészen más a helyzet az amerikai főcsoportban, ahol tizenegy csapatnak is pozitív a mérlege. Közülük a Buffalo Bills áll legrosszabbul, noha fontos győzelmet aratott a címvédő Kansas City Chiefs ellen.

Patrick Mahomesék kis híján az év játékával fordítottak a hajrában, ám a touchdownt érvénytelenítették, mert Travis Kelce passzát elkapó Kadarius Toney a játék előtt túlságosan elöl állt.

NFL, alapszakasz, 14. forduló

Pittsburgh Steelers–New England Patriots 18-21
Atlanta Falcons–Tampa Bay Buccaneers 25-29
Baltimore Ravens–Los Angeles Rams 37-31 (hosszabbítás után)
Chicago Bears–Detroit Lions 28-13
Cincinnati Bengals–Indianapolis Colts 34-14
Cleveland Browns–Jacksonville Jaguars 31-27
New Orleans Saints–Carolina Panthers 28-6
New York Jets–Houston Texans 30-6
Las Vegas Raiders–Minnesota Vikings 0-3
San Francisco 49ers–Seattle Seahawks 28-16
Kansas City Chiefs–Buffalo Bills 17-20
Los Angeles Chargers–Denver Broncos 7-24
Dallas Cowboys–Philadelphia Eagles 33-13
Miami Dolphins–Tennessee Titans 27-28
New York Giants–Green Bay Packers 24-22

A rájátszáskép

AFC
1. Baltimore Ravens (10-3)
2. Miami Dolphins (9-4)
3. Kansas City Chiefs (8-5)
4. Jacksonville Jaguars (8-5)
5. Cleveland Browns (8-5)
6. Pittsburgh Steelers (7-6)
7. Indianapolis Colts (7-6)

NFC
1. San Francisco 49ers (10-3)
2. Philadelphia Eagles (10-3)
3. Detroit Lions (9-4)
4. Tampa Bay Buccaneers (6-7)
5. Dallas Cowboys (10-3)
6. Minnesota Vikings (7-6)
7. Green Bay Packers (6-7)

(Az első négy kiemelést mindkét főcsoportban a négy divíziógyőztes kapja.)

Borítókép: Jordan Love (balra) gratulál Tommy DeVitónak (Fotó: Getty Images via AFP/Dustin Satloff)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.