Dibusz Dénes: Ha nem ideális minden, akkor meg vagyunk fogva

A Ferencváros hosszú sorozata véget ért. Legutóbb 2016-ban fordult elő, hogy a karácsonyi szünetet nem az FTC töltötte az NB I élén, most a Paks éppen a címvédő elleni sikerével biztosította be őszi elsőségét. Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa elismerte a paksi meccs után: a lehetőségeket ismerve ez nem fordulhatna elő a csapattal. Dibusz Dénes szerint tavaszra tanulni kell a hibákból, mert ez ősszel nem sikerült a Fradinak.

2023. 12. 11. 10:42
null
Paks, 2023. december 10. A Paksi FC játékosai ünnepelnek a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Paksi FC - Ferencvárosi TC mérkõzés után a Paksi FC Stadionban 2023. december 10-én. A mérkõzést a Paksi FC nyerte 3-2-re. MTI/Vasvári Tamás Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros az elmúlt években uralta a hazai labdarúgó-bajnokságot, egymás után öt bajnoki címet nyert. Többször előfordult, hogy már a téli szünet előtt döntő pontfölényt épített ki a riválisokkal szemben, sőt az FTC őszi elsőségi sorozata hosszabb volt, mint a bajnoki címekből álló, ugyanis a végül fehérvári sikerrel zárult 2017/18-as idényben is Dibusz Dénesék álltak az élen az őszi szakasz után, ahogy azóta minden szezonban. Ez a sorozat már biztosan megszakad, a Paks a Ferencváros elleni 3-2-es győzelemmel bebiztosította őszi elsőségét, s a Fradi kapusa, sportszerűen elismerte, meg is érdemli ezt a részsikert együttese.

Dibusz Dénes Ferencváros Paks NB I
Dibusz Dénes szerint a Ferencváros ősszel nem tanult saját hibáiból (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

– A lehetőségeket, a keretet figyelembe véve ennek nem szabadna megtörténnie. A Paksot minden dicséret megilleti, eredményes focit játszanak, elszántak, megérdemelték a mostani győzelmet, és megérdemelten vezetik a bajnokságot is. Mi kissé alulteljesítettünk ősszel, de a célok nem változnak – mondta a paksi meccs lefújása után a Ferencváros kapusa, aki a bajnoki címvédő kezdőcsapatában az egyetlen magyar futballista volt.

Dibusz Dénes szembenéz a problémákkal

A paksi mérkőzésen a köd nehezítette a játékosok dolgát, míg korábban Kecskeméten az eső által teljesen átáztatott pályán szenvedett vereséget az FTC. Dibusz azonban nem volt hajlandó a körülményekre fogni a Ferencváros vártnál gyengébb hazai szereplését.

– Sokszor nem lehetett a félpályánál tovább látni, de nem lehet erre fogni semmit, mert mind a két csapatnak mindig ugyanazok a körülmények, alkalmazkodni kell hozzá. Az nem megy, hogy ha nem ideális minden, akkor meg vagyunk fogva. Ez most már a sokadik alkalom, már rég tanulni kellett volna belőle, de nagyon bízom benne, hogy tavasszal már nem nem fogunk újra ebbe a folyóba belelépni – fogalmazott a Ferencváros csapatkapitánya.

S ha már hibák: Dibusz azt is elárulta, hogy pontosan tudták, mennyire veszélyesek a paksi pontrúgások, a tolnai csapat mégis a nyolcadik percben egy olyan szöglettel szerzett vezetést, amit egy héttel korábban az Újpest ellen is sikeresen bemutattak.

Hogyan tovább, Ferencváros?

Dibusz Déneshez hasonlóan Kubatov Gábor, a zöld-fehér klub elnöke is már tavaszra tekintett előre.

Azonban a Ferencvárosra még idén is vár két fontos találkozó: csütörtökön a Fiorentina, vasárnap a ZTE lép pályára a Groupama Arénában.

Ha az FTC az olaszok elleni konferencialiga-csoportmeccsen pontot szerez, akkor bebiztosítja továbbjutását, s a nemzetközi kupatavasz kivívásával a várakozáson aluli őszi bajnoki szereplés ellenére pozitív lehet a hangulat karácsony előtt a Népligetben.

Borítókép: A látási viszonyok nem voltak optimálisak, de a paksiakat ez nem zavarta (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.