Sztankovics tanítómestere nem tudta elviselni, ami a Fiorentina ellen történt + videó

A Fiorentina a Roma elleni 1-1-es döntetlennel hangolt a csütörtöki, Ferencváros elleni konferencialiga-mérkőzésre. José Mourinho csapata kilenc emberrel fejezte be a mérkőzést, a római gólszerző, Romelu Lukaku is piros lapot kapott, a szabálytalanságért ki is osztotta a támadót a Fiorentina edzője, Vincenzo Italiano, aki Mourinho után csütörtökön a portugál egyik tanítványa, Dejan Sztankovics ellen meccselhet. Hogy maga José Mourinho mit gondolt a Roma–Fiorentina meccsről, azt csak sejthetjük, mert a fővárosiak közül senki sem állt szóba a média képviselőivel a lefújás után.

2023. 12. 11. 8:52
AS Roma v ACF Fiorentina - Serie A TIM
Romelu Lukaku of A.S. Roma is playing during the 15th day of the Serie A Championship between A.S. Roma and A.C.F. Fiorentina at the Olympic Stadium in Rome, Italy, on November 10, 2023. (Photo by Domenico Cippitelli/NurPhoto) (Photo by Domenico Cippitelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Domenico Cippitelli
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány Magyarországon töltött hónap alatt már kiderült: Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője nem a vereségek után nyílik meg. A szerb szakember a vasárnapi, Paks elleni 3-2-es vereség után a sajtóra bízta játékosai értékelését, a játékvezetőről pedig csak annyit mondott: inkább nem beszél róla, nehogy eltiltsák. Odáig viszont még nem ment Sztankovics, mint tanítómestere, José Mourinho, aki a Roma és a Fiorentina vasárnap esti, 1-1-re végződött meccse után egyáltalán nem állt szóba az újságírókkal.

AS Roma v ACF Fiorentina - Serie A Tim José Mourinho, Dejan Sztankovics
Szavak nélkül is egyértelmű: José Mourinho nem boldog. Csütörtökön Dejan Sztankovics nem bánna egy Fiorentina elleni 1-1-et (Fotó: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia)

Mourinho és a teljes AS Roma feltehetően a fővárosiak ellen ítélt két piros lap miatt döntött úgy, hogy nem nyilatkozik. A Fiorentina Nicola Zalewski kiállítása után tudott egyenlíteni Lucas Martínez Quarta találatával, később a római gólszerző, Romelu Lukaku is piros lapot kapott, miután a stoplijával kilyukasztotta Christian Kouamé sportszárát.

Szörnyű belépő volt

hangsúlyozta a Fiorentina vezetőedzője, Vincenzo Italiano, aki kijelentette: a Fiorentina célja, hogy az első hat között végezzen a bajnokságban. A döntetlennel a lila-fehérek egyelőre a hetedik pozícióban állnak, de csak egy pont a lemaradásuk a negyedik helyezett Roma mögött.

A firenzeiek közül Nikola Milenkovics kapott piros lapot a feszült meccsen, igaz, ő addig az egész meccset a kispadon töltötte.

Dejan Sztankovics elégedett lehetne ilyen Fiorentina elleni meccsel

A Fiorentina csütörtökön Magyarországon lép pályára, a Ferencváros vendége lesz a konferencialiga csoportkörének utolsó fordulójában. Az olaszok már biztos továbbjutók, de a csoportelsőséghez és a közvetlen nyolcaddöntőbe jutáshoz legalább egy pontra szükségük lenne a Ferencváros ellen.

Ami azt illeti, a döntetlen a Ferencváros számára is jó eredmény lenne, hiszen azzal a magyar csapat bebiztosítaná, hogy 2023 után 2024 tavaszán is nemzetközi kupameccset vívhat.

Ha a Romához hasonlóan a Ferencváros is 1-1-re végez a Fiorentina ellen, José Mourinhóval ellentétben Dejan Sztankovics valószínűleg boldogan fog nyilatkozni, még ha a párhuzam további részéről, a két piros lapról szívesen le is mondana.

Borítókép: Romelu Lukaku nem érti, miért kapott piros lapot (Fotó: NurPhoto via AFP/Domenico Cippitelli)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.