A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Bizarr dolog szaladt ki a magyar úszónő száján, miután Eb-érmes lett Romániában

Megvan a magyar úszók első érme a Romániában, Otopeniben zajló rövidpályás Európa-bajnokságon: Késely Ajna magabiztos versenyzéssel harmadik lett 800 méteres gyorsúszásban. A 22 éves úszónő bizarr nyilatkozatot adott örömében, kiderült, hogy az éremszerzésen túl más is hajtotta, hogy minél gyorsabban leússza a távot. Az ugyanakkor mindenképpen biztató, hogy a korábbi sikerei után Késely Ajna talán visszatért a helyes útra.

2023. 12. 06. 18:39
KÉSELY Ajna
Debrecen, 2023. november 1. A gyõztes Késely Ajna az 1500 méteres nõi gyorsúszás leggyorsabb futama után a 19. rövidpályás úszó országos bajnokságon a Debreceni Sportuszodában 2023. november 1-jén. MTI/Derencsényi István Fotó: Derencsényi István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ritka dolgot mondok most mindenkinek, mert már tíz éve járok nagy nemzetközi versenyekre, de most először volt olyan, hogy nagyon kellett pisilnem, úgyhogy alig vártam, hogy vége legyen – szaladt ki Késely Ajna száján a bizarr mondat örömében az M4 Sport kamerája előtt, közvetlenül azután, hogy a harmadik helyen végzett a 800 gyors döntőjében.

KÉSELY Ajna
Késely Ajna bronzérmes Romániában az Eb-n (Fotó: MTI/Derencsényi István)

Késely bronzérme gyakorlatilag egy pillanatig sem forgott veszélyben, az egyéni legjobbjától elmaradva, de az utóbbi időkben önmagához képest jó időt teljesítve 8:18,73 perccel csapott a célba, mögötte a másik magyar, a 18 éves Flück Nóra lett a negyedik 8:26,96-tal, tehát tisztes különbséggel.

Késely Ajna kezd magára találni?

A junor és ifjúsági eredmények alapján Késely Ajna hasonló tehetségnek számított idehaza a nők között, mint Milák Kristóf a férfiaknál. Ők ketten egy korosztály, Milák alig több mint fél évvel idősebb csak, és a 2017-es indianapolisi junior világbajnokságon, valamint az egy évvel később Buenos Airesben rendezett ifjúsági olimpián mindketten taroltak, az utóbbin például az egyéni számokban ugyanúgy három-három aranyérmet szereztek. A 2018-as glasgow-i Eb is jól sikerült nekik, immáron a felnőtt mezőnyben, ahol Milák megszerezte az első aranyát, Késely meg a dobogó tetején ugyan nem állt, de három egyéni számban is érem került a nyakába.

Aztán az Otopeniben most hiányzó Milák a maga zsenialitásával még magasabbra szárnyalt, 2019-ben már világbajnok és világcsúcstartó volt, Késely viszont megtorpant, és valahogy azóta sem találta az útját. A tokiói olimpia után szakított az edzőjével, Turi Györggyel, majd Bernek Péterrel próbálkozott, akivel a tavalyi római Eb-n végre újra dobogós volt, 400 gyorson bronzot szerzett, de még mindig nem volt teljes az összhang, idén év elején újabb edzőváltás következett. Azóta Késely Kovács Ottó vezetésével készül.

– Nagyon boldog vagyok, főleg annak örülök, hogy Kovács Ottóval megvan az első közös sikerünk. Ezzel a lendülettel megyünk tovább – hangsúlyozta Késely, hogy ez még csak a kezdet.

Új edzőjével megvan a közös munka első gyümölcse egy bronzérem formájában, várjuk a folytatást.

Ez volt a nap egyetlen magyar érdekeltségű döntője.

Női 800 m gyors, Európa-bajnok: Anastasiia Kirpichnikova (Franciaország) 8:08,48 perc, 2. Simona Quadarella (Olaszország) 8:14,63, 3. KÉSELY AJNA 8:18,73, 4. FLÜCK NÓRA 8:26,96.

Borítókép: Késely Ajna szerezte a magyar küldöttség első érmét a romániai Eb-n (Fotó: MTI/Derencsényi István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.