Két perc alatt kétgólos hátrányt dolgozott le a Kassa a szlovák ligában

Az FC Kosice, azaz Kassa futballcsapata hazai pályán kétgólos hátrányból felállva ért el 2-2-es döntetlent a Rózsahegy (Ruzomberok) ellen a Niké Liga utolsó 2023-as fordulójában. A magyar tulajdonban lévő futballklub újoncként áll helyt a szlovák élvonalban.

2023. 12. 16. 18:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Origó tudósítása szerint nem kezdte jól a meccset a Kassa, hiszen Matus Maly már a 13. percben vezetéshez juttatta a rózsahegyieket. Hiába játszott mezőnyfölényben és veszélyesebben a hazai együttes, az 55. percben újabb gólt kapott, ezúttal Samuel Lavrincik talált be Matus Kira kapujába.

Az újabb kapott gól után azonban felszívta magát a Kassa, amely tíz percen belül kiegyenlített. Zan Medved a 62. percben előbb Gallovic, majd két perccel később Fabis passzából is gólt szerzet. Két perc alatt kétgólos hátrányból egyenlített a Kassa.

A Kassa 2-2-es döntetlennel zárta az évet, és a 10. helyről várhatja a tavaszi folytatást. A Kassa az előző idényben a szlovák másodosztály bajnoka volt, így újoncként szerepel az élvonalban. 2019 decembere óta magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező cégcsoport a klub többségi tulajdonosa.

Niké Liga, 17. forduló:
FC Kosica–Ruzomberok 2-2 (0-1)
gól: Z. Medved 62., 64., ill. Maly 13., Lavrincik 55.

Borítókép: A fehérben játszó Kassa közelebb állt a győzelemhez  (Fotó: FCKOSICE.SK)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.