Milák Kristóf hallani sem akart arról, hogy kihagyja a világbajnokságot

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a Sportrádió vendége volt kedden. Ki más kerülhetett volna először szóba, mint Milák Kristóf. A kapitánynak hiányzik a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója, s szerinte Milák Kristóf katasztrofális állapotban van.

2023. 12. 12. 21:31
Milák Kristóf,
Kaposvár 20221117 Úszás 2022 Rövid pályás országos bajnokság OB Fotó Szabó Miklós Nemzeti Sport Milák Kristóf Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt években volt a magyar úszóválogatott kiemelkedő sztárja. 200 méteres pillangóúszásban világcsúcstartó, olimpiai címvédő, a 2022-es világbajnokságon pedig aranyérmet nyert ott és 100 méteren is. Azóta azonban valami megtört, s Milák Kristóf továbbra sem végez érdemi edzésmunkát Sós Csaba szövetségi kapitány tudomása szerint.

Sós Csaba bízik Milák Kristóf visszatérésében
Sós Csaba szerint Milák Kristóf katasztrofális állapotban lehet (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Amikor a kapitányt a Sportrádióban kérdezték arról, milyen állapotban lehet Milák, Sós Csaba egyenes és aggasztó választ adott.

Katasztrofális. Az állóképesség nyolc-tíz nap után kezd elszállni, Milák Kristóf pedig kihagyott fél évet.

A szakember hangsúlyozta, hogy aktuális világbajnokunk, Kós Hubert nem véletlenül kezdte el a munkát már augusztusban Bob Bowman vezetésével. Sós hozzátette, nem kizárt, hogy Milák januári munkakezdéssel is olimpiai aranyat nyer Párizsban, de az olimpia nagy sztárja már nem lesz, noha benne lett volna a potenciál.

Milák Kristóf ügyében nem áll össze a kép

– Nekem nagyon hiányzik Kristóf, öröm volt őt úszni látni. Értetlenül állok az ügy előtt, nem tudom, mi történik vele. Azért sem áll össze a kép, mert az elmúlt években rendíthetetlen sziklának tűnt, aki nem érez fájdalmat – mondta Sós Csaba, aki eleinte nem aggódott Milák miatt, hiszen más klasszis úszó is tartott már szünetet, viszont szeptember óta más a helyzet.

A kapitánynak azért sem áll össze a kép Milák kiégéséről, mert márciusban, amikor Sós megemlítette az úszónak, hogy a sűrű 2024-es versenynaptár miatt a jövő februári, dohai világbajnokságot ki kellene hagynia, az úszó hallani sem akart erről. Ehhez képest nem sokkal később Milák úgy döntött, hogy az idei vb-t is kihagyja, s azóta sem állt bele az edzésmunkába.

Borítókép: Milák Kristóf (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.