Kázmér 2024. március 4.
logo

Óriási balhé, rakétákkal sebesítették meg a rendőröket a szurkolók

Magyar Nemzet
2023.12.01. 11:26 2023.12.01. 11:42
Óriási balhé, rakétákkal sebesítették meg a rendőröket a szurkolók

Csúnya összetűzésre került sor csütörtök este Birminghamben, még azelőtt, hogy az Aston Villa és a Legia Warszava csapatai megmérkőztek volna egymással a Konferencialigában. A lengyel szurkolók a helyi rendőrökkel csaptak össze, akik közül többen is megsérültek.

Birminghamben már előzetesen is tartottak a Legia Warszava szurkolóitól, mivel korábban a lengyelek már az AZ Alkmaar elleni mérkőzésekor is balhéztak, így végül az Európai Labdarúgó-szövetséggel (UEFA) való egyeztetés után az Aston Villa csak 1002 jegyet biztosított a vendégdrukkereknek a stadionban a két csapat mérkőzésére az Európa-konferencialiga csoportkörében.

Az, hogy nem tudtak maguknak jegyet venni, nem tartott vissza további ezer szurkolót attól, hogy Angliába utazzon. És a szigetországban nemhiába aggódtak, a mérkőzés előtt összetűzésre került sor, amelyben négy rendőr is megsérült, mert rakétákat dobáltak feléjük, az egyiküket egy fáklya égette meg, kórházba került. Harminckilenc személyt vettek őrizetbe.

A sérültek mellett a jeggyel rendelkező vendégszurkolók jártak a legrosszabbul, akiket biztonsági okokból nem engedtek be a mérkőzésre. A Legia Warszava emiatt az Aston Villát okolja, míg az angolok arra panaszkodtak, hogy rengeteg megkeresésük ellenére a lengyel klub nem segítette őket abban, hogy megakadályozzák, hogy a jeggyel nem rendelkező szurkolók is kövessék a csapatot a Villa Parkba.

Az Aston Villa a pályán vett elégtételt, 2-1-re múlta felül a Legia Warszavát. Előbbi tizenkét pontjával vezeti az E csoportot, bebiztosította a helyét a kieséses szakaszban, a Legia kilenc ponttal a második helyen áll, megelőzve a hatpontos Alkmaart.

Borítókép forrása: X (Twitter)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.