A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Liverpool Echo: Szoboszlai helye veszélyben van a kezdőcsapatban?

Csütörtökön mindössze másodszor fordult elő Szoboszlai Dominikkel a liverpooli időszakában, hogy Jürgen Klopp egy játékpercet sem adott neki. A 23 éves középpályás a Toulouse elleni meccset követően újra az Európa-ligában kapott pihenőt, a LASK elleni sima, 4-0-s diadal során maradt a kispadon. A Liverpool Echo azt pedzegette, hogy hamarosan ez talán a Premier League-ben is megeshet vele.

2023. 12. 01. 9:27
Szoboszlai Dominik Liverpool
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai warms up prior to the English Premier League football match between Liverpool and Aston Villa at Anfield in Liverpool, north-west England on September 3, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Szoboszlai Dominik saját elmondása szerint minden mérkőzésen játszani akar, egy helyi lap, a Liverpool Echo a Vörösök játékosainak elmúlt hetekben nyújtott teljesítményét figyelembe véve felveti, hogy talán nagyobb rotációra lenne szükség a csapatnál.

Szoboszlai Dominik ki-, Harvey Elliott bekerülhet a kezdőbe?
Szoboszlai Dominik ki-, Harvey Elliott bekerülhet a kezdőcsapatba? Fotó: AFP/APA-PictureDesk/Severin Aichbauer

Mint írják, Alexis Mac Allisternek és Szoboszlainak a Liverpoolhoz való átigazolásuk óta bérelt helyük van a kezdőcsapatban, mellettük pedig általában Curtis Jones foglalja el a harmadik helyet a középpályán, míg Harvey Elliott, Ryan Gravenberch és Endo Wataru a kupameccseken kap játéklehetőséget. A cikkíró szerint Mac Allisternek egyértelműen pihenésre volt szüksége (aminek ékes bizonyítéka, hogy az argentin játékos a válogatott szünet után elaludt a csapatmegbeszélésen), miközben Gravenberch és főleg Elliott egyre jobban teljesít, utóbbi pedig a Premier League-ben is több szerephez juthatna, például vasárnap (15.00, tv: Match 4) a Fulham elleni bajnokin a kezdőbe kerülhetne – például Szoboszlai helyén, aki a Liverpool Echo szerint az elmúlt hetekben a megszokottnál gyengébben muzsikált.

 

Klopp örül, hogy nem kell győzniük

Persze erről nem ők, hanem majd az edzői stáb és Jürgen Klopp dönt. A német menedzser a fölényes siker ellenére is csak félig-meddig volt elégedett a látottakkal a csütörtöki LASK elleni Európa-liga-meccsen, amit a Liverpool 4-0-ra nyert meg. Az angol gárda ezzel csoportelsőként jutott a kieséses szakaszba.

– A legfontosabb, hogy a csoport élén állunk, és ez már nem is fog megváltozni. Sok pozitívumot tudnék kiemelni, de akadt egy-két dolog, ami nem tetszett, de ez megesik. Mint ahogy azt mindig elmondjuk, további fejlődésre van szükségünk. Már a szünet előtt le kellett volna zárnunk a meccset, de nem tettük meg. A védekezés rendben volt. És összességében fantasztikus, hogy négy-nullára nyertünk – húzta alá Jürgen Klopp. – Az utolsó meccsünk, az Union Saint-Gilloise elleni is fontos lesz. Természetesen meg szeretnénk nyerni ezeket a mérkőzéseket is, bár nem rossz kiindulópont, hogy nem kell győznünk. Az Európa-liga egyelőre véget ért, de januárban új sorozat kezdődik.

 

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: AFP/Paul Ellis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.