A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Szoboszlai nélkül harcolta ki a továbbjutást a Liverpool

A LASK Linz nem tudta megnehezíteni a Liverpool dolgát, az angol csapat 4-0-ra győzött a labdarúgó Európa-liga 5. fordulójában. A Vörösök ezzel nemcsak a továbbjutottak, hanem csoportelsők is lettek. Mindehhez Szoboszlai Dominik bevetésére sem volt szükség, a magyar középpályás a kispadról nézte végig a csütörtöki találkozót.

2023. 11. 30. 22:57
Liverpool
Liverpool's Dutch striker #18 Cody Gakpo (L) celebrates with teammates after scoring their second goal during the UEFA Europa League group E football match between Liverpool and Linzer ASK at Anfield in Liverpool, north west England on November 30, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool az előző fordulóban a Toulouse otthonában bebiztosíthatta volna a továbbjutását, de az este nem Jürgen Klopp tervei szerint alakult, és az angolok 3-2-re vesztettek . Egy körrel később így ugyanúgy a kieséses szakasz kiharcolása volt a Liverpool célja, ezúttal az Anfielden a csoport utolsó helyén tanyázó LASK ellen. Mint az Európa-ligában általában, Szoboszlai Dominik ismét csak a kispadon kapott helyet.

Liverpool El Lask Klopp Díaz Szoboszlai
Klopp és Díaz gratulálhattak egymásnak a továbbjutáshoz. Fotó: AFP/Oli Scarff

Luis Díaz viszont nem, és ha már a pályán volt, a 12. percben meg is szerezte a vezetést a Liverpoolnak, három perccel később pedig Cody Gakpo 2-0-ra alakította az állást. Az osztrák csapatnak innen nem volt visszaút, helyzetig sem igen jutottak a vendégek. A második félidő elején Mohamed Szalah betalált a büntetőpontról, a ráadás ideje alatt Gakpo állította be a 4-0-s végeredményt.

A csoport másik mérkőzése, a Toulouse–Royale Union döntetlennel ért véget, így a Liverpoolnak a győzelem nemcsak továbbjutást, hanem csoportelsőséget is ért.

Európa-liga, csoportkör, E csoport, 5. forduló:
Liverpool (angol)–LASK Linz 4-0 (2-0)
gólszerzők: Díaz (12.), Gakpo (15., 90+2.), Szalah (51. – 11-esből)

Toulouse (francia)–Royale Union (belga) 0-0

Az állás: 1. (és továbbjutott) Liverpool 12 pont, 2. Toulouse 8, 3. Royale Union 5, 4. LASK 3

Borítókép: Liverpooli gólöröm (Fotó: AFP/Oli Scarff)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.