Korábbi magyar szövetségi kapitány a Sepsiszentgyörgy élén

Bernd Storck lett a román első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Sepsiszentgyörgy vezetőedzője. A korábbi magyar szövetségi kapitány egyelőre az idény végéig kötött szerződést a jó rajt után a tizedik helyre visszaesett Sepsi OSK vezetőivel. Bernd Storck 2015–17 között volt a magyar válogatott szakvezetője, azóta nehezen találja a helyét, hat klubnál is megfordult, dolgozott például Dunaszerdahelyen is.

2023. 11. 30. 18:56
Bernd Storck
Forrás: Sepsi OSK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sepsi OSK csütörtök délután a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy Bernd Storck, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya lesz a csapat új vezetőedzője. Az eddigi edző, a játékosként 32-szeres román válogatott Liviu Ciobotariu szerződését egy nappal korábban, szerdán bontották fel a sepsiszentgyörgyi vezetők. Ciobotariut a nyáron szerződtették, tehát csupán öt hónapot töltött a csapat élén. A Sepsi OSK az irányításával az első két hónapban jól teljesített, ám aztán visszaesett, jelenleg csupán tizedik a román első osztály, a Superliga tabelláján, úgy, hogy ötpontos hátrányban vannak a felsőházi rájátszást érő hatodik helytől. Ez még ledolgozható, Storcktól nyilván a felsőházi rájátszást várják el.

Bernd Storck, magyar válogatott, szövetségi kapitány, Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK
Bernd Storck a magyar válogatott szövetségi kapitányaként

Megmentőként várják a székelyek

– Teljes mértékben pozitívan reagált az elvárásainkra, valamint az elképzelései megegyeznek a klub filozófiájával. Nehéz helyzetben vagyunk, azonban egy dolgot tudunk biztosra: mindent megteszünk annak érdekében, hogy Bernd Storck segítségével kimásszunk a gödörből – Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke e szavakkal mutatta be az új vezetőedzőt.

Storck kiemelte, hogy kiválóak a feltételek a klubnál, mint mondta, gyönyörű a stadion, tudomása szerint továbbá itt van az egyik legjobb gyepszőnyeg, s rengetegen szurkolnak a csapatnak, akikre ő is számít.

– Nagyon jó játékosok alkotják a keretet. Vannak köztük fiatalok, tapasztaltak, de legtöbbükben hatalmas a potenciál, ráadásul vannak olyan labdarúgók is, akiket már ismerek például a magyar válogatottból – utalt Bernd Storck a korábbi ferencvárosi kedvencre, Varga Rolandra, aki az ő kapitánysága idején rendszeresen szerepelt a válogatottban. – Elsődleges célunk az lesz, hogy látványos focit produkáljunk és boldoggá tegyük a szurkolókat. 

 

utódjaként vezette ki a válogatottat az Eb-re

A német szakember 2015 nyarán Dárdai Páltól vette át a magyar válogatott irányítását, s kivezette a csapatot a 2016-os Európa-bajnokságra, amelyen a mieink továbbjutottak a csoportjukból, Ausztria, Izland és Portugália ellen is felejthetetlen mérkőzést játszottak. Storckot 2017 októberében mentette fel az MLSZ, ahogy Csányi Sándor fogalmazott, az Andorrától elszenvedett vereség után nem tudott élni a második eséllyel sem. 

– Elveszett a sikerek előfeltételének tekinthető hit, ezért nincs értelme a folytatásnak. Ezt az érvelést ma az elnökség is elfogadta – indokolta akkori döntését az MLSZ elnöke. Az már más kérdés, hogy Storck után Georges Leekens vezetésével még mélyebbre süllyedt a válogatott, mígnem 2018-ban lett a szövetségi kapitány.

 

Storck az elmúlt években nem találta a helyét

Storck ezután sorrendben a belga Mouscron (2018–19), a szintén belga Cercle Brugge (2019–20), a felvidéki DAC (2020–21), a belga Genk (2021–22) és Eupen (2022), végül a holland Kortrijk (2022–23) vezetőedzője volt. A határon túli magyar közeg tehát nem ismeretlen számára, hiszen Dunaszerdahelyen is dolgozott.

Borítókép: Bernd Storckot németül köszöntötték Sepsiszentgyörgyön (Forrás: Sepsi OSK)
 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.