Szerbiában a Fradi: kötelező a győzelem a fiatalok ellen

A Ferencváros futballcsapata nagyon fontos mérkőzésre készül a Csukaricski ellen. Szerbiában a Fradi a Konferencialiga-csoportmérkőzés megnyerésével nagy lépést tenne a továbbjutás felé. Dejan Sztankovics együttesével ellentétben a Csukaricski már lemondott a kupatavaszról, a hazaiak rendkívül fiatal csapattal léphetnek pályára a Fradi ellen.

2023. 11. 30. 4:47
FTC edzés
Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerbiában a Fradi legutóbb 1975-ben ünnepelhetett. Akkor a ferencvárosi csikócsapat ért el 2-2-es döntetlent a Crvena zvezda vendégeként, s ez a hazai 2-1-es siker után elég volt ahhoz, hogy az FTC bejusson a Kupagyőztesek Európa-kupájának (KEK) döntőjébe. Azóta sok minden megváltozott, KEK már nincs, van viszont Konferencialiga, a Ferencvárosnak a döntetlen nem lenne igazán jó eredmény, s nem az immár Dejan Sztankovics által dirigált FTC, hanem ellenfele, a Csukaricski áll fel csikócsapattal.

FTC edzés Szerbiában a Fradi Lisztes Krisztián Dejan Sztankovics konferencialiga Csukaricski
Lisztes Krisztián lehet Szerbiában a Fradi fiatalja a pályán, a Csukaricski több tehetségének is lehetőséget adhat (Fotó: Csudai Sándor)

Az 1975-ös ferencvárosi csikócsapatnak tagja volt Rab Tibor is, s ő óva int attól, hogy a hatpontos FTC győzelmét előre elkönyveljük az eddig pont nélküli Csukaricski ellen.

– Harcias házigazda vár a Fradira, amely eddigi négy meccsén egy fia pontot sem szerzett, tehát kötelességének érzi a javítást – mondta a Metropolnak Rab. A korábbi kiváló labdarúgó azt is elmondta, mit vár a sérült Varga Barnabás hiányában Alekszandar Pesicstől.

– Nem csak arra kellene várnia, hogy kiszolgálják, Pesicsnek tevékenyebben illene részt vennie a mezőnymunkában – véli Rab Tibor.

Pesics mindenesetre leszögezte: a hazai 3-1-es győzelem után idegenben is góllal járulna hozzá a Fradi sikeréhez.

Kivívhatja a továbbjutást Szerbiában a Fradi?

Bár Dejan Sztankovics is kiemelte, hogy a továbblépés érdekében nyernie kell a Ferencvárosnak a Csukaricski ellen, matematikailag ebben a fordulóban még nem dőlhet el, hogy a Fradi nemzetközi szereplése tavasszal is folytatódik.

Az FTC eredményének értéke nagyban függ attól, hogy mi történik a másik pályán, Olaszországban a Fiorentina és a Genk meccsén. Ha a firenzeiek ott nyernek, az utolsó fordulóban lehet olyan eredmény, ami a Fiorentinának és a Ferencvárosnak is kedvező lenne. Ha viszont a Genk pontot szerez Firenzében, akkor az FTC szerbiai sikerrel akár a csoport élére is léphet, viszont igazi élet-halál meccsre készülhet majd a hatodik fordulóban, hazai pályán az olaszok ellen.

Ami viszont a Ferencvároson áll, azt meg kell tennie, azaz meg kell szereznie a három pontot. Ha már a hazai, Csukaricski elleni mérkőzést is kötelező győzelemként vezettük fel, ez a visszavágóra fokozottan igaz. Igor Matics ugyanis a szinte biztos kiesés tudatában közölte: a jövő embereinek, azaz a fiataloknak ad lehetőséget, lesz olyan szerb játékos is, aki most, tinédzserekkel teli csikócsapatban mutatkozik be a nemzetközi porondon.

Konferencialiga, F csoport, 5. forduló

Csütörtök
Csukaricski–Ferencváros 21.00 (tv: M4 Sport)
Fiorentina–Genk 21.00

Az állás
1. Fiorentina 8 pont
2. Ferencváros 6 (6-4)
3. Genk 6 (5-3)
4. Csukaricski 0

Borítókép: A Ferencváros szerdán még itthon edzett a szerbiai meccs előtt (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.