Kázmér 2024. március 4.
logo

Ferencváros: fenyegetés és dicséret a nagy riválistól

Magyar Nemzet
2023.11.29. 13:20 2023.11.29. 14:34
Ferencváros: fenyegetés és dicséret a nagy riválistól

A konferencialiga F csoportjában a Ferencváros, a Fiorentina és a Genk harcol a továbbjutásért. Az első helyezett a nyolcaddöntőbe jut, a csoportmásodik egy fordulóval korábban lép pályára tavasszal, a harmadiknak viszont csak a búcsú jut. Csütörtökön a Fiorentina továbbjuthat, ha hazai pályán nyer a belgák ellen, és ez az eredmény a Ferencváros dolgát is megkönnyíthetné.

A Ferencváros a Konferencialiga csoportkörének ötödik fordulójában Szerbiában, a Csukaricski ellen játszik. A magyar bajnokcsapat tagjainak természetesen erre a meccsre kell koncentrálniuk, ugyanakkor a párhuzamosan zajló Fiorentina–Genk mérkőzés kimenetele is komoly hatással lehet a Ferencváros továbbjutási esélyeire. Bryan Heynen, a Genk csapatkapitánya szerint nagyon erős az F jelű konferencialiga-csoport.

Ferencváros edzés Népliget Konferencialiga Csukaricski
A Ferencváros szerdán még itthon edzett a szerbiai konferencialiga-csoportmeccs előtt (Fotó: Csudai Sándor)

– A Fiorentina tavaly döntőbe jutott, s továbbra is félelmetes együttes. A csoportunk nagyon kiegyensúlyozott: mi, a Fiorentina és a Ferencváros mind megérdemelnénk, hogy az Európa-ligában játszhassunk – idézte a Nemzeti Sport a Genk saját nevelésű középpályását, aki az olasz Corriere dello Sportnak nyilatkozott.

Hogyan érheti meg a Ferencváros a kupatavaszt?

Tavaly a Ferencváros valóban az El-csoportkörben szerepelt, sőt meg is nyerte csoportját, így 2023-ban az 1975-ös KEK-döntő után először tavasszal is nemzetközi kupamérkőzést vívhatott. Idén a kupatavasz kivívásához a Fiorentina és a Genk közül legalább az egyiket meg kell előzniük a zöld-fehéreknek.

A Ferencváros szempontjából nem jönne rosszul, ha csütörtökön a Fiorentina legyőzné a Genket, mert ebben az esetben az olasz csapat biztos továbbjutóként léphetne pályára az Üllői úton. Heynen ugyanakkor közvetve az FTC-nek is üzent: a Genk megnehezítené a magyar csapat dolgát is.

– Hatalmas a tét nekünk és a Fiorentinának is, bár szerintem az olasz csapaton nagyobb a nyomás. Ha a Fiorentina nyer, továbbjut, ha viszont nem, akkor az olaszok számára minden a Ferencváros otthonában dőlne el, az pedig nem lenne sima ügy – elemezte a helyzetet a belga futballista, aki szerint a Genk idegenben is bátor játékkal rukkol majd elő.

Az első négy fordulóban a Ferencváros, Fiorentina, Genk trió tagjai egymás ellen mindig döntetlent játszottak, míg a szerb Csukaricski eddig egyik csapat ellen sem tudott pontot szerezni.

Konferencialiga, F csoport, 5. forduló

Csütörtök
Csukaricski–Ferencváros 21.00 (tv: M4 Sport)
Fiorentina–Genk 21.00

Az állás
1. Fiorentina 8 pont
2. Ferencváros 6 (6-4)
3. Genk 6 (5-3)
4. Csukaricski 0

Borítókép: Bryan Heynen és Marquinhos csatája a Ferencváros–Genk meccsen (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.