Egy statisztikában az első az FTC a Konferencialiga összes csapata között

A Ferencváros a Genk elleni hazai 1-1-es döntetlen után hat ponttal továbbra is a továbbjutást jelentő második helyen áll a Konferencialiga F csoportjában négy mérkőzés után. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az eddig lejátszott négy forduló után részletes statisztikai listát közölt. S az egyik nagyon fontos mutatóban a zöld-fehérek a legjobbak a kupasorozatban, holtversenyben a Lille csapatával.

Forrás: Fradi.hu2023. 11. 10. 20:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A negyedik forduló után a Ferencváros a PPDA-kategóriában (Passes allowed per defensive action) a legeredményesebb a Lille-lel együtt a Konferencialiga csapatai közül. Hogy miről is van szó pontosan, azt Hajnal Tamás sportigazgató és a csapat vezető adatelemzője, Hegedűs Henrik magyarázta el a klub honlapján.

 

– Négy forduló után a Konferencialiga harminckét csapatos mezőnyében a Fradi PPDA-mutatója a legalacsonyabb, 8,6. A PPDA azt mutatja meg, hogy egy csapat hány passzt enged az ellenfelének a támadó- és a középső harmadban, mielőtt valamilyen védekező akciót kezdeményezne. Minél kisebb ez a szám, annál intenzívebb a csapat letámadása. A nemzetközi trendek alapján körülbelül tíz alatti PPDA esetén beszélhetünk intenzív letámadásról – mondta el Hegedűs Henrik.

– A magas letámadás intenzitását folyamatosan mérik és mérjük mi is. Ez egy remek alapja lehet a védekezésnek, amely a mi esetünkben eddig mind a négy mérkőzésen jól működött – tette hozzá Hajnal Tamás.

A négy meccs adatai alapján Dejan Sztankovics csapata olyan nagy klubokat előz meg, mint a Dinamo Zagreb, a Fenerbahce, az Eintracht Frankfurt és a vele egy csoportban levő Fiorentina és a Genk.

Hajnal Tamás: Bátran, harcosan játszott a csapat

– A francia Lille-lel együtt a Fradi kiemelkedik ebben a statisztikai adatban. Ez is mutatja, hogy a két-két hazai és idegenbeli mérkőzésünkön nagyon bátran, harcosan játszott a csapat, tehát sokkal nagyobb és intenzívebb nyomást gyakoroltunk az ellenfelekre, átlagosan nem engedélyeztünk nekik kilencnél több átadást. A hátralévő két mérkőzésen is erre lehet számítani a fiúktól – szögezte le Hajnal Tamás.

– Nagy, de pozitív különbség látható a tavalyi Európa-liga-csoportkör hat, illetve a Bayer Leverkusen elleni két nyolcaddöntő, és az idei Ekl-csoportkör négy meccse között mért PPDA-adatokban. A 2022/23-as szezonban nyolc Európa-liga-mérkőzésen átlagosan magasabb volt a megengedett passzok száma az idei négy meccsen mért 8,6-hoz képest. A játékosok közül a legtöbb szerelése Mohammed Abu Faninak van, tizenegy, a legtöbb megelőző szerelése pedig Cebrail Makreckisnek, hét – szolgált még friss adatokkal Hegedűs Henrik.

Nagy bravúrral és kis szerencsével még az első hely is elcsíphető – nyilatkozták Fradi-legendák a Mandinernek a Genk elleni találkozó (1-1) után. Bálint László, Hajdu Attila, Telek András és Wukovics László mondta el a véleményét a portálnak. A Mandiner cikke ITT olvasható.

Borítókép: A Ferencváros a második helyen áll a csoportjában (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.