A Ferencváros drámai győzelemmel nagyot lépett a továbbjutás felé

A Konferencialiga csoportkörének ötödik fordulójában a Ferencváros a szerb Csukaricski vendége volt. Az FTC veretlenül, ellenfele viszont pont nélkül várta a meccset, ennek ellenére a találkozó nagy részében hátrányban játszott a Ferencváros. Mégis megnyerte a magyar bajnokcsapat a mérkőzést, Alekszandar Pesics a 98. percben szerezte a győztes gólt. A csoport másik meccsén a Fiorentina is hátrányból fordítva nyert 2-1-re.

2023. 11. 30. 22:58
Alekszandar Pesics
Konferencia-liga - Cukaricki - Ferencvárosi TC Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros a győzelemért érkezett Szerbiába, ehhez képest a tizedik percben a Csukaricski szerzett vezetést a Konferencialiga-mérkőzésen Dejan Sztankovics csapata ellen. Adzsics szép mozdulattal lőtt Dibusz kapujába. Szeptemberben, Budapesten is hátrányba került a Ferencváros a szerb csapat ellen, ám ezúttal a játék képének is megfelelt a Csukaricski-előny, a magyar csapat az első félidőben alig-alig jelentett veszélyt a korábban Fehérváron és az MTK-ban is megfordult Filipovics kapujára.

Csukaricski Ferencváros Konferencialiga
A Csukaricski az első félidőben a Ferencváros fölé nőtt (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Bár Sztankovics nem szokta kommentálni, mennyire volt elégedett egy-egy játékosával, most a szünetben világos üzenetet küldött azzal, hogy hármat is cserélt: Makreckis, Ramírez és a születésnapos Sigér helyére érkezett Botka, Civic és Lisztes, majd alig néhány perccel később Traoré sérülése miatt Katona Bálint is lehetőséget kapott, Sztankovics regnálása alatt először.

A két fiatal magyar futballista, Lisztes és Katona vitt egy kis színt a Ferencváros játékába, a Csukaricski pedig előzékenyen átadta a területet és a labdát a magyar csapatnak.

Az egyenlítésre azonban nagyon sokat kellett várni, a 83. percben Zachariassen vette be a Csukaricski kapuját.

A folytatásban mindkét csapatnak akadt még lehetősége, hogy győztes gólt szerezzen, már a hétperces hosszabbítás is letelt, amikor Pesics a tizenhatos vonalánál levette a felívelt labdát, majd a kapuba bombázott.

A Csukaricski vezetőedzője, majd a meccs lefújása után egyik játékosa is piros lapot kapott, a szerbek ugyanis meg voltak győződve arról, hogy nekik járt volna szabadrúgás azelőtt, hogy a Ferencváros elindította a győztes gólhoz vezető rövid akcióját.

Játékra azonban már nem volt idő Pesics győztes gólja után, a Ferencváros hátrányból fordítva nyert, ahogy a másik meccsen a Fiorentina is, így végeredményben minden a magyar csapat szája íze szerint alakult a fordulóban. December 14-én, a már biztos továbbjutó olaszok ellen hazai pályán a döntetlen második, a győzelem első helyet érne a Ferencváros számára a csoportban.

Konferencialiga, F csoport, 5. forduló

Csukaricski–Ferencváros 1-2 (1-0), gólszerzők: Adzsics (10.), illetve Zachariassen (83.), Pesics (98.). Kiállítva: Jovanovics (Csukaricski, a lefújás után)

A másik mérkőzésen: Fiorentina–Genk 2-1

A csoport állása
1. Fiorentina 11 pont
2. Ferencváros 9
3. Genk 6
4. Csukaricski 0

Borítókép: Pesics ünnepli a győztes találatot (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.