Sztankovics epésen reagált a Lisztesről szóló kérdésre + videó

A Ferencváros egymás után a második bajnoki mérkőzését is elveszítette, a kecskeméti vereség után egy héttel a Fehérvár nyert 1-0-ra a Groupama Arénában. Dejan Sztankovics, az FTC szerb vezetőedzője vállalta a felelősséget a vereségért. Sztankovics maga is kissé feldúlt volt, az M4 Sportnak nem volt hajlandó értékelni Lisztes Krisztián teljesítményét. Később, a sajtótájékoztatón már röviden elmondta, miért volt elégedetlen a fiatal támadó játékával.

2023. 11. 13. 7:10
Dejan Sztankovics Ferencváros
20231109 FTC Genk Labdarúgás EK liga Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dejan Sztankovics az első tizenegy mérkőzésén nem ízlelte meg a vereség keserű ízét a Ferencváros kispadján, az NB I legutóbbi két fordulójában viszont a Kecskemét, majd a Fehérvár ellen is kikapott az FTC. Sztankovics vállalta a felelősséget a Vidi elleni vereség után, amelynek során láthatóan elégedetlen volt Lisztes Krisztián játékával. A fiatal magyar futballistáról kapott kérdésekre azonban nem szívesen válaszolt a szerb szakember a mérkőzés után.

Lisztes Krisztián Branko Pauljevics Ferencváros Újpest
Dejan Sztankovics szerint Lisztes Krisztián egy az egy ellen már most az NB I egyik legjobbja. Fotó: Polyák Attila

Tudósításunkban mi is írtunk róla, hogy Sztankovics az oldalvonalnál dühösen kiabált Lisztes hibái után. Amikor viszont az M4 Sport riportere megkérdezte, hogy tényleg le akarta-e cserélni Lisztest, Sztankovics epés megjegyzéssel kerülte el a válaszadást. – Ez egy sporttelevízió, nem pletykatévé. Ha a mérkőzésről akarnak kérdezni, rendelkezésre állok.

 

Dejan Sztankovics szerint nem Lisztes Krisztián a felelős a vereségért

A vezetőedző ehhez csak annyit tett hozzá újabb kérdésre, hogy sosem egy játékos felelős a győzelemért vagy a vereségért, azt mindig a csapat éri el. Később, a sajtótájékoztatón kissé többet árult el a szerb mester Lisztesről. – Lisztes Krisztián lenyűgöző játékos, az egy az egy elleni szituációkban az egyik legjobb a magyar bajnokságban. Ezen a meccsen nem azt kaptam tőle, amit vártam, de nagyon fiatal még.

Sztankovics elárulta, hogy Zachariassen sérülés miatt hagyta ki a Fehérvár elleni mérkőzést, míg belázasodott, ezért nem játszott. Az eredményért pedig vállalta a felelősséget. – Hiányzott belőlünk a jó értelemben vett agresszivitás az ellenfél kapuja előtt. Jól játszottunk, tartottuk magunkat a megbeszéltekhez. Az ellenfélnek nagyon kevés lehetősége volt, de egyet kihasznált, gratulálok a Fehérvárnak, harcolt, hitt és nyert. A felelősség az enyém, a Ferencváros nem veszíthet el egymás után két bajnokit, ez nem a klubhoz méltó szint – értékelt Sztankovics.

 

Kalmár Zsolt nem tud kilencven percet végigjátszani

A Fehérvár vezetőedzője, Bartosz Grzelak a mostanihoz hasonló jó időszakot még nem élt meg a kispadon tavaszi kinevezése óta.

– Edzőként hinni kell a saját elképzelésedben és a folyamatos előrelépésben. Az elmúlt hónapban változtattunk a formáción, mostanra minden meccsre megtaláltunk egy működő tervet. A sikerek pedig a játékosok önbizalmán is javítottak, remélem, most már azt is elhiszik, hogy idegenben is képes nyerni a csapat.

A svéd szakember csapata magyar válogatott játékosáról, Kalmár Zsoltról elárulta, hogy a legutóbbi válogatott szünet óta keveset tudott a csapattal edzeni, ezért számít rá csak csereként.

 

Borítókép: Dejan Sztankovics irányításával egymás után a második vereségét szenvedte el a bajnokságban az FTC (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.