Sztankovics kiborult Lisztes miatt, ráadásul ki is kapott a Fradi

A labdarúgó NB I 13. fordulójában vasárnap játszották le a legnagyobb érdeklődéssel kísért mérkőzést, amelyen a Fehérvár volt a Ferencváros vendége a Groupama Arénában. Bár a két csapat az első helyet tekintve már nem riválisa egymásnak, nagy csatát és jó meccset hozott a találkozó, amelyen a vendégek jól állták a hazai rohamokat, a második félidő közepén pedig vezetést is szereztek.

2023. 11. 12. 18:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem is olyan régen a Ferencváros és a Fehérvár mérkőzése igazi rangadónak számított és dobogós helyekről döntött, mára azonban ez megváltozott. A Fradi továbbra is az élre tör, lényegében egyeduralkodó itthon, a fehérváriak viszont nagy szerencsével úszták meg a kiesést az előző bajnokságban, a jelenleg zajlóban kimondottan a bennmaradás a céljuk, és éppen a mezőny közepén helyezkednek el. Ennek ellenére a két klub meccse hagyományosan nagy presztízscsata, és így volt ez most is.

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A Vidi egyáltalán nem megszeppenve érkezett a Groupama Arénába, és bár a Ferencváros birtokolta többet a labdát, több helyzetet is kidolgozott, a vendégek egyenrangú félnek bizonyultak. Jól álltak a lábukon, a kontráikban olykor bennük rejlett a veszély, és a bajnoki címvédő erejéből csak egy lesből esett gólra futotta, a játékvezető a VAR segítségével nem adta meg Pesics találatát. A Fehérvár fegyelmezetten védekezett, higgadtan futballozott, és a 67. percben ennek meg is lett a jutalma: Kalmár kicsit jobbról, a hazai térfél közepéről adott be szabadrúgásból, Szabó Levente a kapunak háttal fejjel belecsúsztatott a labdába, amely szép ívben kötött ki a jobb felső sarokban, Dibusz nem érhette el – 0-1.

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Érthetően a házigazdák nagy erőfeszítéseket tettek az egyenlítés érdekében, de sehogy sem találták a fehérvári védelem elleni ellenszert. Közben a szünetben becserélt Lisztes Krisztián elrontott néhány kulcspasszt, amin Dejan Sztankovics annyira kiakadt az oldalvonal mellett, hogy dühösen kiabált, és úgy tűnt, lehozza a fiatal csatárt, azaz lecseréli a cserét, de végül meggondolta magát. Az utolsó percekben a Ferencváros teljesen beszorította a kapuja elé a Vidit, de ez sem segített: a Fehérvár története során először tudott nyerni a Groupama Arénában, és feljött a negyedik helyre a dobogón, a Fradi pedig felkínálta a lehetőséget a Paksnak, amely esetleges debreceni sikerével az élre állhatott.

NB I, 13. forduló

Péntek:

MTK–ZTE 2-0 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Káprály. Gólszerzők: Kocsis (60.), Thiam (78.)

Szombat:

Diósgyőr–Mezőkövesd 2-0 (1-0), Miskolc, Városi Stadion, jv.: Zierkelbach. Gólszerzők: Edomwonyi (40.), Vallejo (80.).

Újpest–Puskás Akadémia 1-2 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, 4187 néző, jv.: Vad II., gólszerzők: Ambrose (15.), illetve Favorov (19., 90.).

Vasárnap:

Kisvárda–Kecskemét 1-2 (1-1), Kisvárda, 1876 néző, jv.: Káprály. Gólszerzők: Ilievszki 9., illetve Horváth K. (45+2.), Vágó (68.)

Ferencváros–Fehérvár 0-1 (0-0), Groupama Aréna, 11 007 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Szabó L. (67.)

Debrecen–Paks 18.30 (M4 Sport)

Borítókép: A fehérvári védők megbénították a ferencvárosiakat (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.