A Debrecen nem engedte a Paksot a tabella élére lépni

A labdarúgó NB I 13. fordulójának az utolsó mérkőzésén a Paks annak a tudatában lépett pályára Debrecenben, hogy egy ponttal már a tabella élére állhat. Ez a meccs a kapusokról szólt, a házigazdáknál Megyeri Balázs mutatott be hatalmas bravúrokat, a vendégeknél Szappanos Péter még Dzsudzsák Balázs tizenegyesét és az ismétlését is kivédte. Az első félidőben viszont egyszer ő is tehetetlen volt, ezzel 1-0-ra nyert a Debrecen.

2023. 11. 12. 20:27
null
Labdarúgó NB I - Debreceni VSC-Paksi FC Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ajándékot kapott a Paks a Ferencvárostól, igaz, úgy is nézhetjük, hogy a Fehérvártól. A Vidi ugyanis 1-0-ra legyőzte a Groupama Arénában a Fradit, és a 13. forduló utolsó meccsén így a Paksnak egy pont kellett ahhoz Debrecenben, hogy a tabella élére álljon. A mérkőzés elején akadt is lehetősége a vezetés megszerzésére, mert a hazai védelem olykor megzavarodott, ám a 39. percben a Loki jutott előnyhöz: Bódi bal oldalról érkező beadását Loncsar Bárány elé fejelte, ő az ötös bal sarkáról előre dőlve kapura fejelt, Szappanos vetődve védett a bal alsó sarok előtt, az ott ülő, korábban becsúszó Szabó hátán is megpattant a labda, amelyre Vajda Botond érkezett a legjobb ütemben, és egy méterről a bal alsóba lőtt – 1-0.

BÁRÁNY Donát
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A paksiak komoly erőfeszítéseket tettek az egyenlítő gólért, de a DVSC nem csak védekezett. Szappanos Péternek muszáj volt megmutatni, hogy nem érdemtelenül tagja a válogatott keretnek, de a másik kapus, Megyeri Balázs is bemutatott néhány bravúrt, a 73. percben egy már-már földöntúlit is. A VAR-nak köszönhetően a hazai csapat megúszott egy tizenegyest, a Paksnak viszont a 88. percben nem volt ekkora szerencséje, a VAR is rábólintott a játékvezető ítéletére. végezte el a büntetőt, Szappanos beleért a labdába, amely róla a lécre pattant éppen Dzsudzsák elé, aki jobbal, 7 méterről jobbal célozta meg a jobb alsó sarkot, de Szappanos ezt a lövést is kivédte. Parádés alakítás volt! A Debrecen azonban így is győzött, a Paks pedig maradt a második helyen.

NB I, 13. forduló

Péntek:

MTK–ZTE 2-0 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Káprály. Gólszerzők: Kocsis (60.), Thiam (78.)

Szombat:

Diósgyőr–Mezőkövesd 2-0 (1-0), Miskolc, Városi Stadion, jv.: Zierkelbach. Gólszerzők: Edomwonyi (40.), Vallejo (80.).

Újpest–Puskás Akadémia 1-2 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, 4187 néző, jv.: Vad II., gólszerzők: Ambrose (15.), illetve Favorov (19., 90.).

Vasárnap:

Kisvárda–Kecskemét 1-2 (1-1), Kisvárda, 1876 néző, jv.: Káprály. Gólszerzők: Ilievszki 9., illetve Horváth K. (45+2.), Vágó (68.)

Ferencváros–Fehérvár 0-1 (0-0), Groupama Aréna, 11 007 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Szabó L. (67.)

Debrecen–Paks 1-0 (1-0), Nagyerdei Stadion, 4344 néző, jv.: Rúsz. Gólszerző: Vajda (39.)

Borítókép: Okkal örültek a debreceni játékosok, legyőzték a Paksot (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.