A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

A Kisvárdán nem segített az edzőváltás sem, megint kikapott

A labdarúgó NB I 13. fordulójának az első vasárnapi mérkőzésén az a Kisvárda fogadta a Kecskemétet, amely a hét közben edzőt váltott: Mátyus Jánost Feczkó Tamás váltotta a kispadon. Ez sem segített, mert bár a hazai csapat korán vezetést szerzett, a KTE egy tizenegyesből majd egy szöglet után is betalált, ezzel megfordította az eredményt, és 2-1-re nyerni tudott.

2023. 11. 12. 15:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten edzőt váltott a tabella utolsó helyén álló Kisvárda. Mátyus János önként távozott, mondván, nem tud kellően segíteni a csapatnak, a klub pedig belülről oldotta meg az edzőkérdést, az eddig az utánpótlásban dolgozó Feczkó Tamás vette át a Kisvárda irányítását. Azonnal nagy feladat előtt állt, hiszen az előző bajnokság ezüstérmese, a Kecskemét látogatott el a városba.

Feczkó Tamás nehéz feladatra vállalkozott Fotó: Kisvárdafc.hu

– A szakmai kérdéseket illetően Révész Attila sportigazgatóval együtt konzultáltunk, remélhetőleg a győztes taktikát dolgoztuk ki, de a játékosoké lesz a főszerep – nyilatkozta Feczkó Tamás a mérkőzés előtt. – Egy biztos, olyan nem fordulhat elő, hogy a párharcokban alulmaradjunk, a helyzetünk sem teszi lehetővé, hogy könnyen adjuk magunkat, meg kell harcolni az úgynevezett második labdákért. Csakis akkor válhat a Várkerti Stadion igazi katlanná, ha ezeket az erényeket csillogtatjuk. Hazai pályán, szurkolóink segítségével nem lehet más célunk, mint a győzelem. 

Várdai szempontból jól indult a találkozó, a 9. percben Baloghot nem tudták szerelni hárman sem a tizenhatos előtt, a passz után Melnik remekül adott be jobbról, a kapu túlsó, azaz jobb sarka a elől, két méterről Mario Ilievszki a kapu közepébe fejelte a labdát – 1-0. Ezután változatos játék zajlott a pályán, a vendégeknek akadtak egyenlítési lehetőségei, de ez csak az első félidő hosszabbításában jött össze, miután játékvezető hosszas videózás után tizenegyest ítélt a javukra, amelyet Horváth Krisztofer magabiztosan értékesített a labdát a léc alá bombázva – 1-1. 

Fotó: Kovács Péter / Nemzeti Sport

A szünetet követően is a KTE volt az aktívabb, és a 68. percben meg is fordította az eredményt: Horváth bal oldalról érkező szöglete után Belényesi középre fejelte a labdát a túlsó sarok elől, onnan pedig Vágó Levente hat méterről jobbal a kapu közepébe lőtt – 1-2. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, mert a Kisvárda erejéből nem futotta az egyenlítésre, és az újabb vereségével maradt az utolsó helyen.

NB I, 13. forduló

Péntek:

MTK–ZTE 2-0 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Káprály. Gólszerzők: Kocsis (60.), Thiam (78.)

Szombat:

Diósgyőr–Mezőkövesd 2-0 (1-0), Miskolc, Városi Stadion, jv.: Zierkelbach. Gólszerzők: Edomwonyi (40.), Vallejo (80.).

Újpest–Puskás Akadémia 1-2 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, 4187 néző, jv.: Vad II., gólszerzők: Ambrose (15.), illetve Favorov (19., 90.).

Vasárnap:

Kisvárda–Kecskemét 1-2 (1-1), Kisvárda, 1876 néző, jv.: Káprály. Gólszerzők: Ilievszki 9., illetve Horváth K. (45+2.), Vágó (68.)

Ferencváros–Fehérvár 16.00 (M4 Sport)

Debrecen–Paks 18.30 (M4 Sport)

Borítókép: A kecskemétiek nem akarták odaadni a labdát a hazai játékosoknak (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.