Pep Guardiola nem érti a lesszabályt, beszólt miatta a „nagyfőnököknek”

Hátrányból fordítva győzött 3-1-re a Manchester City az Everton otthonában a Premier League 19. fordulójában szerda késő este, Pep Guardiola csapatának a videóbíró és az ellenfél kapusa is segített. A VAR egy vitatott tizenegyes megítélésével, Jordan Pickford nagy hibával. Guardiola öröme mégsem lehetett felhőtlen, mivel John Stones megsérült, ráadásul egy be nem intett leshelyzet után, lényegében feleslegesen, ami miatt kifakadt a City edzője.

2023. 12. 28. 8:42
English Premier League - Everton vs Manchester City
epa11046213 Manchester City manager Pep Guardiola reacts after the English Premier League soccer match between Everton FC and Manchester City in Liverpool, Britain, 27 December 2023. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klubvilágbajnokság megnyerése után hazatérő Manchester City két sérült kulcsembere, és nélkül lépett pályára a pontlevonás miatt a kiesés elől menekülő Everton otthonában. Az első félidő nem alakult jól Pep Guardiola csapatának, hiszen a 29. percben Jack Harrison góljával megszerezte a vezetést az Everton, majd megsérült, amire még visszatérünk.

English Premier League - Everton vs Manchester City
Pep Guardiola a harmadik gólt szerző Bernardo Silvát öleli, de nem nyugodott meg. Fotó: EPA/Adam Vaughan

Szünet után, az 53. percben Phil Foden átlövésből egyenlített ki, majd a 64. percben kezezés után, a VAR segítségével megítélt tizenegyesből Julian Álvarez találatával már a City vezetett 2-1-re. A meccs a 86. percben dőlt el végleg, amikor a hazaiak kapusa, Jordan Pickford hibázott nagyot , belelőtte a labdát Álvarezbe, ami után az üres kapuba lőtt.

Pep Guardiola nem érti és kiakadt

A meccs után Pep Guardiola Stones sérülése miatt méltatlankodott. A City védője Beto lövése után egy rossz mozdulatban sérült meg, csakhogy az egésznek meg sem kellett volna történnie, mivel az Everton játékosa lesen volt, csak épp nem intették azt be, így a játék tovább mehetett. Feleslegesen, mert ha Beto történetesen betalál, nem adják meg a gólt.

– Nem értem – fakadt ki a BBC cikkében Guardiola, aki szerint Stones sérülése nem néz ki jól. – Annyira egyértelmű volt a les, mégis megsérült valaki. Azt mondják, hogy igazam van, igazam van, de már késő. Nem a játékvezetők tehetnek erről, hanem a szabályok, amelyek a nagyfőnököktől jönnek. De én ezt nem értem.

Az Everton edzője a VAR döntését kritizálta

A hazaiakat vezető Sean Dyche sem volt elégedett a VAR-ítélettel meghozott tizenegyes miatt. Szerinte az Everton játékosa nem szándékosan ért kézzel a labdához, ez egyértelmű volt, de már senki sem érti, hogy mi alapján hoznak döntést a játékvezetők ezekben a helyzetekben.

Győzelmével a címvédő City negyedik a Premier League-ben, hátránya öt pont a jelenleg éllovas Liverpool mögött.

Borítókép: Pep Guardiola kiakadt a játékosa sérülése miatt (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.