Szoboszlai Dominiket a Premier League legjobb igazolásai közé sorolják

Ott van Szoboszlai Dominik az idény legjobb igazolásai között Angliában. Most, hogy az idény feléhez érkezett a Premier League, rangsorolták a bajnokság nyári szerzeményeit az őszi szezonban mutatott teljesítményük alapján. Szoboszlai bekerült a top tízbe a Liverpool színeiben, a listát az Arsenal nyári rekordigazolása, Declan Rice vezeti.

2023. 12. 28. 5:25
English Premier League - Liverpool vs Arsenal
epa11042375 Dominik Szoboszlai (R) of Liverpool in action against Gabriel Martinelli of Arsenal during the English Premier League soccer match between Liverpool FC and Arsenal FC, in Liverpool, Britain, 23 December 2023. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League sokak szerint a világ legerősebb bajnoksága, de az biztos, hogy ott mozog a legtöbb pénz az átigazolási időszakban. Idén nyáron az angol élvonal húsz csapata összesen több mint 2,8 milliárd eurót költött új futballisták szerződtetésére, amivel megdöntötte a saját korábbi rekordját. például egy 70 millió eurós szelet volt ebből a tortából, de a Goal.com nemzetközi futballportál szerint azok közé tartozott, akik megérték a pénzüket.

English Premier League - Liverpool vs Arsenal
Szoboszlai Dominik jó példa, beváltotta a Liverpool reményeit Fotó: EPA/Adam Vaughan

A nagy átigazolási díj ugyanis nem garancia a sikerre, jegyzi meg a lap cikke, amely negatív példaként hozza fel Kai Havertz (Arsenal), Mason Mount (Manchester United) és Andre Onana (Manchester United) nevét, akikért sokat fizettek a nyáron, de a teljesítményükkel vegyes képet festettek, nem feltétlenül szolgáltak rá az eurómilliókkal fedezett bizalomra.

Ugyanakkor a portál összegyűjtötte és rangsorolta a Premier League 15 legjobb nyári igazolását, akik között Szoboszlai Dominik is helyet kapott, méghozzá az előkelő hetedik helyen.

Szoboszlai és Gerrard: korai a párhuzam

és Fabinho távozása után szüksége volt a Liverpoolnak egy komplex középpályásra, ebből a célból szerződtette Szoboszlait a Lipcséből, aki nagyszerűen helytállt, nem riadt meg a kihívástól – írja a Goal.com, amely megjegyzi, hogy az első tíz Premier League-meccsét végigjátszotta a magyar válogatott csapatkapitánya, és rengeteg elismerést kapott.

A lap arról is ír, hogy Szoboszlai kvalitásait a Liverpool korábbi legendája, Steven Gerrard képességeihez hasonlították, de ez a párhuzam egyelőre korai, hiszen a magyar játéka az utóbbi időben kicsit visszaesett. Aggodalomra azonban semmi ok, Szoboszlai ezzel együtt is nagyon okos igazolás volt Jürgen Klopp részéről.

A legdrágább a legjobb?

Bár a cikk elején leszögezték, hogy a nagy ár nem garancia arra, hogy be is válik az adott játékos, ennek némileg ellentmond, hogy a Premier League legjobb nyári igazolása a legdrágább lett: Declan Rice. Az Arsenal brit rekordösszegért, 116,6 millió euróért vette meg a 24 éves védekező középpályást a West Ham Unitedtől, amin sokan felvonták a szemöldöküket. A lap szerint azonban Rice őszi teljesítménye elnémította a benne kétkedőket.

English Premier League - Arsenal vs Brighton & Hove Albion
Declan Rice az Arsenal játékának a motorja Fotó: EPA/Neil Hall

Ő volt az Arsenal középpályájának a szíve, minden akció keresztülfutott rajta, védekezett, támadott, kulcsfigurája annak, hogy a csapat az idény feléhez érve vezette a bajnokságot, és a 19. forduló után is az élen állhat a Liverpoolt visszaelőzve, ha ma este legyőzi a West Hamet. Bár nem ez Rice elsődleges feladata, kiemelik, hogy a Manchester United és a Luton ellen is drámai győztes gólt szerzett, a Chelsea ellen pedig hasonlóan fontos egyenlítő találatot jegyzett.

 

A Premier League 15 legjobb nyári igazolása:

1. Declan Rice (Arsenal) 116,6 millió euró
2. James Maddison (Tottenham) 46,3 millió
3. Guglielmo Vicario (Tottenham) 18,5 millió
4. Jeremy Doku (Manchester City) 60 millió
5. Micky van de Ven (Tottenham) 40 millió
6. Pedro Porro (Tottenham) 40 millió
7. Szoboszlai Dominik (Liverpool) 70 millió
8. Pau Torres (Aston Villa) 33 millió
9. Moussa Diaby (Aston Villa) 55 millió
10. Cole Palmer (Chelsea) 47 millió
11. Joao Pedro (Brighton) 34,2 millió
12. Mohammed Kudus (West Ham) 43 millió
13. James Ward-Prowse (West Ham) 34,8 millió
14. Thomas Kaminski (Luton Town) 2,9 millió
15. Ross Barkley (Luton Town) ingyen

Borítókép: Szoboszlai Dominik a Premier League hetedik legjobb nyári igazolása a szaklap szerint (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.