A bokszhasonlattal értékelő Jürgen Klopp a Liverpool győzelme után: Kit érdekel?

Karácsony második napján Jürgen Klopp visszatérő gondolata volt, hogy milyen intenzív időszak végéhez ért a csapata, miután a Liverpool 2-0-s győzelmet aratott az utolsó előtti Burnley otthonában a Premier League 19. fordulójában. Tíz nap alatt négy meccset játszott a Liverpool, a bajnokságban korábban mindig kezdő Szoboszlai Dominik is a kispadra szorult a nagy menetelés végére, Klopp pedig elégedett azzal, amit a csapata eddig elért.

2023. 12. 27. 7:34
English Premier League - Burnley vs Liverpool
epa11044942 Juergen Klopp, manager of Liverpool, reacts after the English Premier League soccer match between Burnley FC and Liverpool FC, in Burnley, Britain, 26 December 2023. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kettő-nulla, senki sem sérült meg, minden szuper – így összegezte Jürgen Klopp azt, hogy a Liverpool legyőzte idegenben a Burnley csapatát , amivel három pontot tett az angliai karácsonyi futballőrület, a Boxing Day végére. csapata idén már nem lép pályára, jöhet pár nap szusszanás.

English Premier League - Liverpool vs Arsenal
Szoboszlai Dominik először nem volt kezdő a Premier League-ben. Fotó: EPA/Adam Vaughan

– Sosem tudhatod, mire számíthatsz a negyedik meccsen tíz nap alatt, mert ez nagyon intenzív terhelés, bármit is gondol róla a külvilág – magyarázta a klubhonlapon Klopp, aki rendszeresen felemeli a hangját az ünnepi időszak fokozott terhelése miatt. – Eljönni a Burnley otthonába, és úgy játszani, ahogy tettük, az kivételes. Az is kivételes, hogy nem lőttünk több gólt. Pontosabban elvették tőlünk őket. Emiatt sokat kellett várnunk a meccs lezárására, de szuper volt a játékunk. Egy ilyen intenzív időszak végén ezt nem várná az ember, de megcsináltuk.

 

Klopp a kihagyott helyzetekről: Kit érdekel?

A Liverpool már a hatodik percben megszerezte a vezetést Darwin Nunez révén, de aztán csak a 90. percben dőlt el a meccs Diogo Jota újabb góljával. A kettő között Klopp csapata sok helyzetet kihagyott, egyet a 67. percben becserélt Szoboszlai Dominik is.

– Higgadtabbnak kellett volna lennünk bizonyos esetekben, korábban eldönthettük volna a meccset, ez tiszta sor, mégsem idegesített ez engem, mert tudom, milyen intenzív időszak ez, ami csak az eredményekről szól – fogalmazott Klopp. – Tisztában vagyok vele, hogy olyan világot élünk, amelyben, ha elrontottál valamit, kihagytál egy helyzetet, azt az orrod alá dörgölik, hogy a legutóbbi meccsen hibáztál. De az kit érdekel, már elmúlt. Pontot szereztünk, és megyünk tovább. Ma három pontot gyűjtöttünk, mindet megérdemeltük. Könnyebbé is tehettük volna magunknak, de mióta itt vagyok Liverpoolban, sosem jártuk a könnyű utat, miért most kezdenénk el?

 

Lehet-e bajnok a Liverpool?

A Liverpool jelenleg a Premier League élén áll, ám a csütörtökön a West Ham United ellen pályára lépő Arsenal még visszaelőzheti.

– A 42 ponttal nagyon elégedett vagyok őszintén szólva. Az idény első fele lezajlott, és teljesen rendben van, amit eddig elértünk. Nem tökéletes, de rendben van – értékelte a szezont Klopp, aki a végén bokszhasonlattal élt. – Akkor sem lehetünk egy pontnál távolabb az első helytől, ha az Arsenal nyer. Ütőtávolságban vagyunk, ha szabad így fogalmaznom.

 

Borítókép: Jürgen Klopp elégedett a Liverpool eddigi teljesítményével (Fotó: EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.