Ronaldo karácsonyi húzása Kane, Mbappé és Haaland számára is bosszantó lehet

A szaúdi labdarúgó-bajnokságban kedden pótolták a korábban elhalasztott al-Ittihad–al Nasszr mérkőzést, s ezen szembenézett egymással Karim Benzema és Cristiano Ronaldo, akik a Real Madridban hosszú éveken keresztül voltak csapattársak. Ronaldo két büntetőt is értékesített, s az al-Nasszr 5-2-re győzött. A portugál klasszis pedig 2023 legtöbb gólt szerző játékosa lett 53 találattal.

2023. 12. 26. 22:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 38 esztendős 2009 és 2018, a 36 éves 2009 és 2023 között volt a Real Madrid játékosa, de manapság már mindketten Szaúd-Arábiában futballoznak. A portugál éppen egy éve érkezett az al-Nasszrhoz, a francia pedig júniusban az al-Ittihadhoz, és a szaúdi ligában most először kerültek egymással szembe. Ronaldo és Benzema legutóbb a 2021-es Eb-n játszott egymás ellen, a Puskás Arénában a Portugália–Franciaország csoportmeccs 2-2-re végződött, és mindkét klasszis szerzett gólt, egyaránt 11-esből.

A két sztár keddi nagy találkozása:

A meccsen az al-Ittihad a 14. percben megszerezte a vezetést, de a vendégek öt perc múlva egyenlítettek, Ronaldo váltott gólra egy büntetőt. Az al-Nasszr még az első féldőben fordított, az 51. percen a házigazda egyenlített, ám a 68. percben Ronaldo belőtt még egy büntetőt, majd még is szerzett két gólt, így az al-Nasszr 5-2-re nyerte meg a rangadót. Azt azért meg kell említeni, hogy a házigazda a 66. perctől emberhátrányban játszott. Benzema és Ronaldo is végig a pályán volt.

Ronaldo mindenkit megelőzött

Cristiano Ronaldo pedig 2023 legtöbb gólt szerző játékosa lett, immár 53 találatot jegyez a naptári évben. De nem biztos, hogy itt áll meg, mert az al-Nasszr még december 30-án is játszik bajnoki meccset. és is a vert mezőnyben.

Ronaldo ezzel a találattal állt az élre:

Volt már jobb éve, de azért az idei se rossz!

Borítókép: Benzema és Ronaldo – a portugálnak lett jó napja (Forrás: X/Roshn Saudi League)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.