Vádat emeltek a Manchester City ellen, Haaland még nincs célkeresztben

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) megvádolta a Manchester Cityt, hogy nem tudja kordában tartani a játékosait – az aktuális bizonyíték erre a 3–3-ra végződő, Tottenham elleni bajnoki mérkőzésen kitört botrány. Ugyanakkor a sajtó több felháborító esetet is összeszedett csak a most zajló idényből, amelyek viszont azt bizonyítják, baj van a játékvezetéssel a Premier League-ben.

2023. 12. 05. 9:12
English Premier League - Manchester City vs Tottenham
epa11009678 Manchester City players argue with the referee during the English Premier League soccer match between Manchester City and Tottenham Hotspur, in Manchester, Britian, 03 December 2023. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: PETER POWELL/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem ülnek el a botrány hullámai, a fókuszban pedig áll. Persze csak az egyik szempontból, a máshonnan nézve a Premier League játékvezetői kerültek a kritikák kereszttüzébe, miután sokadszor született vélhetően eredményt befolyásoló, súlyos tévedés. Most éppen a vasárnap esti, Manchester City–Tottenham rangadó hajrájában történtek vágták ki a biztosítékot: a hosszabbításában úgy tűnt, Erling Haaland passza után ígéretes helyzetben viheti rá a labdát a kapusra, de a játékvezető, Simon Hooper nem ítélt előnyszabályt, hanem lefújta a norvég csatárral szembeni korábbi szabálytalanságot.

English Premier League - Manchester City vs Tottenham
(Fotó: EPA/Peter Powell)

Bár Grealish nem volt egyértelmű gólhelyzetben, ráadásul három hátvéd is szorosan követte, a manchesteriek rögtön megrohamozták a játékvezetőt az esetet követően, Haalanddal az élen. A manchesteriek kirohanásának pedig komoly következményei lehetnek, az FA most azzal vádolja a címvédőt, hogy nem tudta kontrollálni a játékosait. A klubnak három napja van válaszolni az angol szövetség vádjaira. A Citynek nem ez lenne az első büntetése, hiszen a klubot egy hasonló esetben egyszer már 75 ezer fontos büntetéssel sújtották, miután a játékosok szintén nem tudták kordában tartani érzelmeiket az Arsenal elleni csúcsrangadón még februárban.

English Premier League - Manchester City vs Tottenham
(Fotó: EPA/ Peter Powell)

Érdekesség, hogy Haaland ellen egyéni vádat nem fogalmazott meg az FA, talán csak egyelőre. A norvég csatár ugyanis a közösségi oldalán a történteket az elhíresült Wtf betűkombinációval kommentálta, amelynek a nagyon finom fordítása mi a franc, de szó szerint ennél azért jóval durvább a jelentése... A goal.com kilenc olyan esetet emleget fel, amelyben a játékvezető vált főszereplővé és váltott ki az ítéletével vagy ítéleteivel komoly felháborodást. Tette ezt kizárólag a most zajló idényből merítve, amivel jelezni akarja, hogy sok az eset, gond van a bíráskodással a Premier League-ben. Közülük is a legemlékezetesebb szeptember 30-án, a Liverpool és a Tottenham meccsén történt, amelyen egy vitatott esetnél teljes félreértés történt a játékvezető és a VAR-szobában ülők között, és amely után a PGMOL, a játékvezetők testülete nyilvánosságra hozta a hangfelvételeket, és kénytelen volt bocsánatot kérni a kárvallott Liverpooltól.

Borítókép: A Manchester City játékosai kileltek magukból (Fotó: EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.