„A szív diadala. Egész Magyarország büszke lehet a srácokra!”

A magyar kézilabda-válogatott játékosai a boldogság csalhatatlan jeleként körtánccal ünnepelték Szlovénia legyőzését, az ötödik hely megszerzését az Európa-bajnokságon, majd ennek megfelelően elégedetten értékeltek. Bartucz László a szív diadalaként méltatta a sikert, Bánhidi Bence szerint megnyerték a maguk tornáját, az olimpiai selejtezőről pedig azt mondta: élet vagy halál. A megérdemelt pihenő után szinte máris megkezdődik a felkészülés a márciusi olimpiai selejtezőre, Lékai Máté azt tartja a legfontosabbnak, hogy februárban mindenkit kerüljön el a sérülés.

2024. 01. 26. 18:10
magyar kézilabda-válogatott
Férfi kézilabda Eb - Magyarország-Szlovénia Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Aki a pályán volt, de még a lelátón is, mindenki belerakta szívét-lelkét, ezen múlott. Itt már nem lehet szakmázni, ez a szív diadala volt – mondta Bartucz László, aki a hajrában fontos védésekkel segítette a 23-22-es győzelemhez a magyar kézilabda-válogatottat Szlovénia ellen. – Óriási siker, nagyon boldogok vagyunk, de olyan fáradt vagyok, hogy még örülni sem tudok – folytatta Bartucz, aki arra pedig végképp nem vállalkozott, hogy értékelje az egész Európa-bajnokságot, csak annyit mondott, az ötödik hely nagy siker. 

BARTUCZ László; IMRE Bence, magyar kézilabda-válogatott, kézilabda Eb, ötödik hely, siker
Ketten az Eb magyar hősei közül. Az ifjú szélső, Imre Bence és a rutinos kapus, Bartucz László (Fotó: Czeglédi Zsolt)

– Ezt az ötödik helyet bárki aláírta volna az Európa-bajnokság előtt. Megnyertük a magunk tornáját. Mindenki arról beszélt itt körülöttünk, jó lenne továbbjutni a csoportból. Egymás között az öltözőben hittünk benne, hogy képesek vagyunk ennél többre. Nagyon kicsin múlt az elődöntő, de ez az eredmény nagy siker a magyar kézilabdának, látható, hogy van jövője a sportágnak itthon – vette át a szót aki az olimpiai selejtezőtornáról is elmondta előzetes véleményét:

– Az olimpiai selajtező arról fog szólni, hogy élet vagy halál, hiszen mindenkinek az a legnagyobb álma, hogy olimpián játszhasson, mindent meg fogunk tenni azért, hogy kijussunk.

 

 

Tart a Lékai...

a 2012-es olimpiai negyedik helyezés után a mostani Európa-bajnoki ötödik helyezést tartja pályafutása legnagyobb sikerének, s azt is kimondta, minek köszönhető a magyar győzelem.

– Óriási küzdelem volt, a nyolcadik meccsen mindkét csapat az utolsó tartalékait mozgósította, mi talán picit jobban akartuk a győzelmet. Nem játszottunk jól, öt hétméterest is kihagytunk. Büszkék lehetünk az ötödik helyre – mondta a rutinos irányító.

Amitől tart a Lékai, mégsem fogytak ki a magyar válogatott tartalékai...

Lékai okosan hozzátette, az a legfontosabb, hogy a márciusi olimpiai selejtező előtt mindenkit kerüljön el a sérülés. sajnos már így is kidőlt az Eb-n.

 

Chema Rodriguez: A szerencse is mellénk állt

– Mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet és mindkét csapat nyerhetett volna. Az utolsó percek döntöttek, amikor a szerencse is mellénk állt – nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón José María Rodríguez Vaquero, azaz Chema Rodriguez szövetségi kapitány, majd kimondta az Eb magyar végszavát:

– A játékosaim elképesztők, megérdemlik a sikert. Nagyon boldog vagyok a történelmi eredmény miatt, egész Magyarország büszke lehet a srácokra.

Magyar ünnep a meccs után:

Borítókép: Magyar mámor a győzelem pillanatában (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.