Mikler Roland elmondta, tart-e attól, hogy az Eb-n kiszorították a válogatottból

Férfikézilabda-válogatottunk a németországi Európa-bajnokságon ma Kölnben az ötödik helyért lép pályára a szlovének ellen (15.00, tv: M4 Sport). Nemzeti csapatunk eddigi első számú kapusa, Mikler Roland az Eb-t kihagyta, itthonról követi figyelemmel az eseményeket, és a Mandinernek nyilatkozva arról is beszélt, veszélyben érzi-e a helyét a válogatottban.

Forrás: Mandiner2024. 01. 26. 9:48
LIGETVÁRI Patrik; SIPOS Adrián; MIKLER Roland
Göteborg, 2023. január 20. Ligetvári Patrik (b), Mikler Roland kapus (k) és Sipos Adrián (j) ünnepli a magyar csapat gyõzelmét a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntõjének 2. fordulójában játszott Magyarország - Brazília mérkõzés végén a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 20-án. A magyar válogatott 28-25-re legyõzte Brazíliát. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amennyiben válogatottunk a hatodik helyen végez, beállítja az eddigi legjobb Eb-eredményét, ami 1998-as keltezésű, de a cél természetesen ennek a felülmúlása, a szlovének legyőzésével az ötödik hely megszerzése. A tornától saját döntéséből távol maradó, szeptemberben a 40. születésnapját ünneplő, de örökifjú Mikler Roland itthonról izgul a csapattársaiért.

Bartucz László, Mikler Roland
Az Eb-n Bartucz László átvette Mikler Roland szerepét. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– Fanatikus szurkoló vagyok. Itthon is úgy éreztem magam, mintha a kispadon ülnék, tapsoltam, hangosan drukkoltam a fiúknak. Az osztrákok elleni, végletekig kiélezett meccsen például majdnem kitéptem a hajamat. Az a siker nagyon hiányzott, ha akkor nyerünk, most teljesen másról beszélgetnénk – mondta el a Mandinernek Mikler Roland, aki azt is elárulta, hogy folyamatos kapcsolatban van a társaival, a Kölnben kedden vakbélműtéten átesett Palasics Kristófot az operációja másnapján felhívta.

– Szerda reggel is beszéltem Kristóffal, próbáltam neki erőt adni az operációja után. A feleségem és a nővére jó barátnők, így már gyerekkora óta ismerem. Érdekes, hogy egy napon belül lezajlottak az események: kedden reggel úgy kelt, hogy nagyon fáj a hasa, majd miután semmilyen kezelésre nem reagált, este megvizsgálták, és az azonnali vakbélműtét mellett döntöttek.

PALASICS Kristóf; KOHLBACHER, Jannik
Palasics Kristóf is remekül védett. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Mikler Roland elmondta, hogyan élte meg kívülről a csapat és a kapusok teljesítményét. Azt, hogy Palasics Kristóf is remekelt a vakbélműtétjéig, Bartucz László pedig bravúrok sorozatát mutatta be a tornán.

 

Mikler, Bartucz vagy Palasics?

– Mindez engem egyáltalán nem lepett meg, pontosan tudtam, hogy mire képes a csapat és a kapusok. Nagyon jó lehetőség volt ez nekik, hogy megmutassák, lehet rájuk számítani. Úgy érzem, éltek vele. Le a kalappal az egész csapat előtt, mindenki nagyon szépen teljesített, minden meccsen volt, akinek jobban ment a játék, és elő tudott lépni vezérré a pályán.

Mikler arról is beszélt, megfordult-e a fejében, hogy márciusban esetleg már nem lesz szükség a szolgálataira az olimpiai selejtezőtornán.

– Nem fogom most azt mondani, hogy nincs helyem a válogatottban. Szomorú lennék, ha ezen gondolkodnom kellene. Maximálisan bízom magamban. Jó az öreg a háznál, de azt is nagy örömmel látom, hogy a fiatalok milyen szépen tudnak integrálódni. Elégedettek lehetünk. A csapat tagja voltam, amikor kiharcoltuk az olimpiai selejtezőtornán való indulást, bízom benne, hogy ott lehetek akkor is, amikor kiharcoljuk az ötkarikás kvótát!

A Mandiner interjúja ITT olvasható.

 

Borítókép: Ligetvári Patrik, Mikler Roland kapus és Sipos Adrián ünnepli a magyar csapat győzelmét a férfikézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének 2. fordulójában játszott Magyarország–Brazília mérkőzés végén a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 20-án. A magyar válogatott 28-25-re legyőzte Brazíliát (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.