Csapás az Eb-n: vakbélműtétre kellett vinni Kölnben válogatottunk kapusát!

A Magyar Kézilabda-szövetség tájékoztatása szerint Palasics Kristóf és Máthé Dominik sem léphet pályára az Európa-bajnokságon az esti, franciák elleni meccsen.

2024. 01. 24. 13:38
PALASICS Kristóf; KOHLBACHER, Jannik
Köln, 2024. január 22. Palasics Kristóf László kapus (j) és a német Jannik Kohlbacher a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntõjének harmadik fordulójában, a Németország - Magyarország mérkõzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 22-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erdélyi Gábor csapatorvos elmondta, Palasicsnak kedden hasi panaszai voltak. – Kristófot tegnap kórházi kivizsgálásra vittük, ahol a részletes vizsgálatok során kiderült, hogy vakbélgyulladása van, éjjel meg is operálták. A beavatkozás után a körülményekhez képest jól van, éjjel, majd délelőtt is tudtunk vele beszélni személyesen, néhány nap múlva reményeink szerint hazatérhet.

Palasics Kristóf
Palasics Kristóf Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

térdsérülés miatt már a horvátok elleni mérkőzés hajrájában sem volt a pályán, ezt követően pedig a Németország elleni keretbe nem is került be – az MKSZ friss közleménye szerint a játékos már nem is állhat a csapat rendelkezésére az Európa-bajnokság folytatásában, s el is hagyta az együttest.

Sem Palasics, sem Máthé – nehéz helyzetben vagyunk 

– Korábbi térdsérülése, majd műtétje után a torna során ismét panaszai jelentkeztek, majd ezek fokozódtak, így további vizsgálatok céljából hazautazott a kontinensviadalról – fogalmazott vele kapcsolatban Erdélyi Gábor csapatorvos.

– Nagyon nehéz napon vagyunk túl, főleg Kristóf, hiszen meg kellett operálni, Dominik térde pedig további vizsgálatokra szorul, így nem lehetnek velünk – mondta el Chema Rodríguez szövetségi kapitány. – Mindannyian mielőbbi gyógyulást kívánunk Kristófnak, most az a legfontosabb, hogy biztonságban legyen és meggyógyuljon. Ezek után futunk neki a franciák elleni középdöntő-mérkőzésnek, de természetesen minden erőnkkel azon leszünk, hogy a legjobb eredményt érjük el.

A mai program:
15.30: Ausztria–Izland (M4 Sport)
18.00: Franciaország–Magyarország (M4 Sport)
20.30: Németország–Horvátország (M4 Sport)

Az Európa-bajnokság győztese – vagy francia, illetve dán siker esetén a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat – kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb helyezett, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn, amelyen a magyar csapat már korábban biztosította helyét.

Borítókép: Palasics Kristóf László kapus és a német Jannik Kohlbacher a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, a Németország–Magyarország mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 22-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.