Ancsin Gábor számára apró örömhír jelent meg az Eb közösségi oldalán + videó

Az Európai Kézilabda-szövetség az X-oldalán az Európa-bajnokság középdöntős csoportjának harmadik fordulója után is közzétette, hogy melyek voltak a legszebb gólok és a legnagyobb védések. S Ancsin Gábor is felkerült a top 5-ös listára.

2024. 01. 23. 12:50
ANCSIN Gábor
Köln, 2024. január 22. Ancsin Gábor a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntõjének harmadik fordulójában, a Németország - Magyarország mérkõzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 22-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Válogatottunk hétfőn Kölnben 35-28-ra kikapott házigazda Németországtól, együttesünkben az egyaránt hat gólig jutott Ancsin Gábor és Rosta Miklós volt a legeredményesebb. Ancsin egyik találata pedig a forduló ötödik legszebb gólja lett az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) X-oldalán. Ami azonban csak nagyon apró öröm játékosunk számára; mert úgy lehet vele, inkább nyertünk volna „csúnya” gólokkal…

A legnagyobb védések:

Az éjjel válogatottunk vereségével eldőlt, hogy Franciaország megnyerte a csoportot, és a pénteki elődöntőben a címvédő Svédországgal találkozik.

A csoport állása: 1. (és elődöntős) Franciaország 8 pont, 2. Németország 5, 3. Magyarország 4 (119-116), 4. Ausztria 4 (108-112), 5. Izland 2, 6. Horvátország 1

A 4. forduló szerdai programja:
Ausztria–Izland 15.30
Franciaország–Magyarország 18.00
Németország–Horvátország 20.30

Amennyiben Magyarország, Ausztria és Izland között között pontegyenlőség lesz, akkor abból mi jövünk ki a legjobban az egymás elleni eredmények alapján. 

Arról korábban már beszámoltunk, hogy a középdöntő második fordulója után a horvátok elleni győztes meccsünkön (29-26) öt találatot jegyző Bodó Richárd „csodagólját” a forduló második legszebb góljának szavazta meg EHF, és Bartucz László egyik nagy védése is a második helyre került.

Ancsin Gábor Kibédi Péternek beszélt a németek elleni vereségről és a franciák elleni felkészülésről is.

Borítókép: Ancsin Gábor a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, a Németország–Magyarország mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 22-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.