A Liverpool edzője Szoboszlai visszatéréséről beszélt, még várni kell

Jürgen Klopp a múlt héten azt ígérte, hogy Szoboszlai Dominik a sérülése után akár már szerdán visszatérhet a pályára a Liverpool mezében, ezt azonban most cáfolta az angol klub másodedzője, Pepijn Lijnders. A Fulham elleni Ligakupa-elődöntő visszavágója előtt rendezett keddi sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a már a csapattal edző Szoboszlai mikor térhet vissza a pályára.

2024. 01. 23. 12:46
English Premier League - Liverpool vs Arsenal, SZoboszlai Dominik
epa11042480 Dominik Szoboszlai of Liverpool reacts during the English Premier League soccer match between Liverpool FC and Arsenal FC, in Liverpool, Britain, 23 December 2023. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

január 1-jén, a Newcastle United elleni bajnokin sérült meg, azóta nem lépett pályára. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője legutóbb úgy fogalmazott, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya közel áll a visszatéréshez, és remélhetőleg a Fulham elleni meccsen már pályára léphet. Ebben a kérdésben rossz hírrel szolgált Lijnders, aki hagyományosan Klopp helyett tartja a csapat sajtótájékoztatóit a Ligakupa-meccsek előtt.

Szoboszlai Dominik, válogatott, Liverpool, futóteljesítmény, sérülés
Továbbra is várni kell, hogy Szoboszlai Dominik meccsen labdába rúgjon (Fotó: AFP/Paul Ellis)

A Liverpool másodedzője kijelentette, hogy Szoboszlai már a csapattal végzi az edzéseket, de a Fulham elleni meccs még korai lenne neki, ezért még ezt a találkozót is biztosan kihagyja. A magyar középpályás szerinte a Norwich City elleni FA-kupa meccsen játszhat újra január 28-án.

– Dom tegnap már nálunk edzett, de csak egy kispályás, egyérintős meccsen vett részt. Jól játszott, jól érezte magát, pluszmunkát is végzett a rehabilitációs csapattal. Készen áll, ám a szerdai meccs túl korai még neki, így a hétvégére készül – nyilatkozta Lijnders Szoboszlairól.

Az angol Ligakupa elődöntőjének első felvonásán a Liverpool hazai pályán 2-1-re legyőzte a Fulhamet, és szerdán (21.00, tv.: Match 4) idegenben harcolhatja ki a döntőbe jutást. A másik ágon a Chelsea 1-0-s hátrányból várja a másodosztályú Middlesbrough elleni visszavágót hazai pályán kedden (21.00, tv.: Match 4). 

Szoboszlai trófeát akar, ezért is fontos a Ligakupa

A Liverpool az előző idényben trófea nélkül maradt, most ezért is fektet nagy hangsúlyt a második számú angliai kupasorozatra. Bár a Premier League-ben jelenleg az élen áll Klopp együttese, amely még az FA-kupában és az Európa-ligában is talpon van, legkorábban a Ligakupában szabadulhat meg a trófeaszerzés miatt érzett nyomáskényszertől. Ez pedig Szoboszlai Dominik számára is fontos.

– A lipcsei időszakomban kétszer is megnyertem a Német Kupát a csapattal, az első ráadásul történelmi győzelem volt a klubnak. Ezért hosszú ideig gondolkoztam rajta, hogy magamra varratom a trófeát, még akkor is, ha nyerek többet is a jövőben – nyilatkozta a klubhonlapon Szoboszlai. – Itt, Liverpoolban még időre van szükségem ehhez, csak hat hónapja vagyok itt. Legalább annyi ideig a klubnál akarok maradni, amíg nem alkotok maradandót itt. A legjobbamat akarom nyújtani és a lehető legtöbb trófeát nyerni. Jelenleg a Premier League éllovasai vagyunk, az idény végén is elsők szeretnénk lenni.

Borítókép: Szoboszlai Dominik egyelőre nem játszhat (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.