Thiago Silva odaállt a dühös szurkolók elé a Chelsea újabb szégyene után + videó

Meglepetésre a Chelsea 1-0-ra kikapott a másodosztályú Middlesbrough vendégeként az angol Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén kedd este, ami után a londoni sztárcsapat szurkolói nem voltak túl jó hangulatban. Thiago Silva odament hozzájuk a lefújás után, próbálta megnyugtatni őket, de a Chelsea eredményeit látva ez egyre nehezebb feladat. A Ligakupa másik elődöntőjében ma a Liverpool játszik.

2024. 01. 10. 7:28
English Premier League - Newcastle United vs Chelsea
epa10994891 Thiago Silva of Chelsea looks on after losing the English Premier League soccer match between Newcastle United and Chelsea FC in Newcastle, Britain, 25 November 2023. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arra számítani lehetett, a jóval esélyesebb Chelsea nagy fölényben kezdte a meccset, az ősszel berobbanó Cole Palmer mesterhármast is szerezhetett volna az első félidőben, de az összes helyzetét elpuskázta. A futball pedig már csak olyan, hogy ezt sokszor nem lehet büntetlenül megtenni, a Middlesbrough a 37. percben Hackney góljával megszerezte a vezetést. A Chelsea pedig képtelen volt kiegyenlíteni.

English Premier League - Chelsea vs Sheffield United
sem tud segíteni a Chelsea-n. Fotó: EPA/Neil Hall

A párharc ezzel nem ért véget, a Chelsea a január 23-i visszavágón hazai pályán még kiharcolhatja a döntőbe jutást, de a szurkolóit ez nem érdekelte a kínos vereség után, a Daily Mail beszámolója szerint dühöngtek a lelátón. A csapat legrutinosabb játékosa, a 39 éves, 113-szoros brazil válogatott Thiago Silva igyekezett csillapítani a kedélyeket, odament a szurkolókhoz, beszélt velük.

Angol szalagcímek szerint Thiago Silva szembeszállt a dühös Chelsea-drukkerekkel, de a csapat edzője, Mauricio Pochettino szerint más történt. – Ne keverjük össze a dolgokat, hiszen a szurkolóink a Middlesbrough-drukkerek miatt voltak felhúzva, nekik reagáltak, a probléma a két tábor között volt, és Thiago Silva meg a többiek ezért próbálták megnyugtatni a mieinket – magyarázta Pochettino.

Arra viszont egyre nehezebb magyarázatot találni, amit a Chelsea ebben az idényben nyújt. A londoni csapat mindössze a 10. helyen áll a Premier League-ben.

A Ligakupa másik elődöntőjében a Liverpool a Fulhamet fogadja ma este (21.00) a továbbra is sérült nélkül.

 

Borítókép: Thiago Silva nyugtatta a dühös Chelsea-szurkolókat (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.