Bizarr kényszerszünet, összetört a sztársportoló bukósisakja + videó

Szombat este két mérkőzéssel megkezdődött az NFL idei rájátszása. A címvédő Kansas City Chiefs a Miami Dolphins ellen mínusz húsz fokban vívott meccsen jutott tovább, a Kansas City irányítója, Patrick Mahomes jó játéka mellett összetört bukósisakjával hívta fel magára a figyelmet. A másik mérkőzésen a Houston Texans nagy különbséggel nyert az esélyesebbnek tartott Cleveland Browns ellen.

2024. 01. 14. 16:06
Patrick Mahomes
KANSAS CITY, MISSOURI - JANUARY 13: Patrick Mahomes #15 of the Kansas City Chiefs heads to the sideline after his helmet was cracked during the third quarter in the AFC Wild Card Playoffs against the Miami Dolphins at GEHA Field at Arrowhead Stadium on January 13, 2024 in Kansas City, Missouri. David Eulitt/Getty Images/AFP (Photo by David Eulitt / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP/David Eulitt Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az időjárás váratlan nehézségeket okoz az NFL rájátszásának nyitó hétvégéjén. Kansas Cityben mínusz húsz fokos hidegben feszült egymásnak a címvédő Chiefs és a Miami Dolphins, a szelet is figyelembe véve mínusz harminchárom fok volt a hőérzet. Az extrém időjáráshoz a Kansas City Chiefs jobban alkalmazkodott, mint a floridaiak, még a sztárirányító, Patrick Mahomes bukósisaktörése sem zökkentette ki a Chiefst.

Patrick Mahomes Kansas City Chiefs NFL
Patrick Mahomes és a Kansas City Chiefs tett egy lépést a címvédés felé az NFL rájátszásában (Fotó: Getty Images via AFP/Jamie Squire)

A Kansas City 16-7-re vezetett, amikor Mahomes futással juttatta közelebb csapatát az újabb pontszerzéshez. A szerelés közben azonban a két bukósisak összeütközött, s a hidegben ez tönkre is tette az irányító sisakját.

Mahomes rövid kényszerszünet után egyik csapattársától megkapta a tartalék bukósisakot, bár nem volt teljesen elégedett a pótlással.

– Át kell beszélnünk, hol tároljuk a tartalék sisakot, mert teljesen fagyott volt, nem tudtam felvenni, csak miután kissé felmelegítettük – mondta az irányító.

Kansas City: A törött bukósisak jelentette az egyetlen nehézséget

A Kansas City az elmúlt hetekben mutatott játék alapján nem volt egyértelmű esélyese a meccsnek, a Miami ugyanúgy 11-6-os mérleggel zárta az alapszakaszt, mint a címvédő, az extrém hidegben azonban csak a Chiefs tudott folyamatosan haladni a pályán, a Dolphins egyetlen pontszerző akcióját a korábbi kansasi Tyreek Hill egyéni villanása jelentette.

A Kansas City következő ellenfelének kiléte csak a Buffalo Bills és a Pittsburgh Steelers találkozójának végeredményével együtt derül ki, azt a mérkőzést azonban vasárnap estéről hétfő estére halasztották, a buffalói időjárás miatt.

Még egy meccset viszont már lejátszottak a rájátszásban, a szoros első félidő után a Houston Texans kiütötte a Cleveland Brownst. A Houston már a rájátszásba is meglepetésre jutott be, s tizenöt év után az első csapat lett amely újonc irányítóval (CJ Stroud) és újonc vezetőedzővel (DeMeco Ryans) playoff-meccset nyert.

 

NFL, rájátszás, első forduló

AFC

Buffalo Bills (2.)–Pittsburgh Steelers (7.) hétfő, 22.30
Kansas City Chiefs (3.)–Miami Dolphins (6.) 26-7
Houston Texans (4.)–Cleveland Browns (5.) 45-14

A Baltimore Ravens (1.) a főcsoport-elődöntőben csatlakozik a mezőnyhöz.

NFC

Dallas Cowboys (2.)–Green Bay Packers (7.) vasárnap, 22.30
Detroit Lions (3.)–Los Angeles Rams (6.) hétfő 2.00
Tampa Bay Buccaneers (4.)–Philadelphia Eagles (5.) kedd 2.15

A San Francisco 49ers (1.) a főcsoport-elődöntőben csatlakozik a mezőnyhöz.

Borítókép: Patrick Mahomes és a pórul járt bukósisak (Fotó: Getty Images via AFP/David Eulitt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.