Az edző üvöltözött a rivális kollégával, másnapra kirúgták + videó

Kialakult a rájátszás mezőnye az NFL-ben, a harminckettőből tizennégy csapat maradt versenyben a Super Bowl-részvételért. Egymás elleni meccsén, de korántsem kéz a kézben búcsúzott az idénytől a New Orleans Saints és az Atlanta Falcons. A csoportrivális által kiütött Atlanta vezetőedzője, Arthur Smith gratuláció helyett szitkozódva üvöltözött a New Orleans trénerével, Dennis Allennel. Néhány órával később Smitht kirúgta a Falcons.

2024. 01. 08. 9:41
Atlanta Falcons Arthur Smith
CHICAGO, ILLINOIS - DECEMBER 31: Head coach Arthur Smith of the Atlanta Falcons reacts during the second quarter against the Chicago Bears at Soldier Field on December 31, 2023 in Chicago, Illinois. Quinn Harris/Getty Images/AFP (Photo by Quinn Harris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images/AFP/Quinn Harris
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véget ért az NFL alapszakasza, az utolsó fordulóban biztosította be a rájátszásba jutását a Buffalo Bills, a Houston Texans, a Pittsburgh Steelers, a Tampa Bay Buccaneers és a Green Bay Packers is. Pályára lépése előtt még az Atlanta Falcons és a New Orleans Saints is bizakodhatott, ám egymás elleni meccsük végül mindkét csapat számára az idény végét jelentette. Arthur Smith, az Atlanta Falcons vezetőedzője a meccs végén a szokásos kézfogás helyett leüvöltötte kollégája, Dennis Allen fejét, a New Orleans Saints edzője később a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy jogos volt Smith felháborodása. Az Atlanta edzőjét néhány órával a balhé után kirúgták.

Chicago Bears v Green Bay Packers NFL Atlanta Falcons New Orleans Saints playoffs
A Green Bay Packers győzelmével lett biztos, hogy az Atlanta Falcons mellett a New Orleans Saintsnek is a botrányos végjátékkal zárult az idény. Fotó: Getty Images/AFP/Patrick McDermott

Az Atlanta és a New Orleans a félidőig fej fej mellett haladt, 17-17 volt az állás, ezt követően viszont már csak a Saints szerzett pontokat, s végül 48-17-re kiütötte csoportriválisát.

 

Miért kelt ki magából az Atlanta Falcons edzője?

Arthur Smith nyilván az eredmény miatt is frusztrált lehetett, amely hivatalosan is csapata idényének végét jelentette, ám nem a vereség, hanem az utolsó touchdown váltotta ki a haragját. A Saints a biztos győzelem tudatában az ilyenkor megszokott győzelmi formációban, térdeléshez állt fel, aztán az íratlan szabályok ellen vétve mégis bevitte a labdát az ellenfél célterületére.

Ez már sok volt az Atlanta Falcons edzőjének. Utólag kiderült, rossz emberrel veszekedett, Allen térdelést kért a játékosaitól, de ők szerették volna, ha a futó, Jamaal Williams nem touchdown nélkül zárja az idényt.

Smith talán már azt is sejtette, ami az alapszakasz utáni első napon, az úgynevezett fekete hétfőn hajnali 0 óra 1 perckor hivatalossá vált: ez volt az utolsó nyilvános jelenete az Atlanta edzőjeként. Arthur Smith három idényen át irányította a csapatot, a Falcons mindegyikben 7-10-es mérleget ért el, azaz egyszer sem jutott be a rájátszásba.

Ha a legszebb öröm valóban a káröröm, akkor Arthur Smith mégsem lehet boldogtalan: a Saints a győzelme ellenére szintén befejezte az idényt, mivel a Tampa Bay Buccaneers és a Green Bay Packers is megnyerte a maga találkozóját, így ez a két csapat szerezte meg a nemzeti főcsoport még kiadó két rájátszáshelyét.

 

Melyik csapatok versenyeznek a Super Bowl-részvételért?

Az előttünk álló hétvégén elkezdődik az NFL 2023-as idényének rájátszása, amely február 11-én (magyar idő szerint 12-én, hajnalban) zárul, a Super Bowl házigazdája idén Las Vegas lesz.

Az már az utolsó alapszakasz-forduló előtt eldőlt, hogy hazai résztvevője nem lesz a döntőnek, a Las Vegas Raiders ugyanis be sem jutott a rájátszásba.

Az utolsó forduló legnagyobb nyertese a Buffalo Bills és a Pittsburgh Steelers volt. A Bills a Miami Dolphins ellen aratott győzelmével nemcsak a rájátszásba jutott be, hanem a csoportgyőzelmet és az amerikai főcsoport második kiemelését is megszerezte, míg a Steelers legyőzte a cserejátékosokkal felálló alapszakaszelsőt, a Baltimore Ravenst, majd kiszurkolta a Jacksonville Jaguars vereségét.

Az alapszakasz utolsó touchdownja, amely a győzelmet jelentette a Buffalo Billsnek:

NFL, rájátszás

AFC, Wild Card-forduló

Buffalo Bills (2.)–Pittsburgh Steelers (7.) január 14., vasárnap, 19.00
Kansas City Chiefs (3.)–Miami Dolphins (6.) január 14., vasárnap 2.15
Houston Texans (4.)–Cleveland Browns (5.) január 13., szombat 22.30

A Baltimore Ravens (1.) a főcsoport-elődöntőben csatlakozik a mezőnyhöz.

NFC, Wild Card-forduló

Dallas Cowboys (2.)–Green Bay Packers (7.) január 14., vasárnap, 22.30
Detroit Lions (3.)–Los Angeles Rams (6.) január 15., hétfő 2.00
Tampa Bay Buccaneers (4.)–Philadelphia Eagles (5.) január 16., kedd 2.15

A San Francisco 49ers (1.) a főcsoport-elődöntőben csatlakozik a mezőnyhöz.

 

Borítókép: Arthur Smith érzelmekben gazdag órákat élt át az alapszakasz végén (Fotó: Getty Images/AFP/Quinn Harris)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.