Dárdai Pál a fia magyar válogatottra váltásáról beszélt

Magyarországon töltötte a téli pihenőjét Dárdai Pál, a német másodosztályban szereplő Hertha vezetőedzője, aki az édesapjának emléket állító véméndi emléktornán a középső fia, Dárdai Márton magyar válogatottságának a kérdéséről is beszélt. A Hertha alapembere jelenleg német utánpótlás-válogatott, de Marco Rossi meghívná a magyar csapatba.

2024. 01. 01. 19:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A még mindig csak 21 éves Dárdai Márton 2020 őszén mutatkozott be a Bundesligában, és 2021 tavaszán már kezdő volt a Hertha csapatában, lényegében azóta húzódik a válogatottságának az ügye. a magyar válogatott szövetségi kapitánya ugyanis már akkor hívta volna a ballábas középső védőt a csapatába, de a korosztályos német válogatottakban szereplő fiú akkor még kivárt, édesapja, hiába volt 61-szeres válogatott és magyar szövetségi kapitány is.

Dárdai Pál a véméndi emléktornán töltődött fel a Hertha tavaszára Fotó: Teol.hu/Makovics Kornél 

Dárdai Márton jelenleg a német U21-es válogatott tagja, de hamarosan eljöhet a pillanat, amikor döntenie kell. Nemrég a lakásán látta vendégül Berlinben Marco Rossit, akivel eredményes megbeszélést folytathatott, mert ezután a szövetségi kapitány bejelentette, hogy márciusban meghívná a Hertha játékosát a válogatottba. Nemsokára tehát eldől Dárdai Márton sorsa, aki a nyári németországi Európa-bajnokságon akár már magyar mezt ölthet magára.

Érdekes, mit gondol erről Dárdai Pál, aki itthon töltött néhány napot a Bundesliga II-ben a hetedik helyen álló Hertha téli leállását kihasználva. Véménden az édesapja nevét viselő emléktornán futballozott is Dárdai Pál, akit a helyszínen kérdezett a Hír Tv stábja Márton fia ügyében.

Dárdai Pál: Csak legyenek boldogok a fiaim!

– Nekem teljesen mindegy, hogy mit csinál, ezt komolyan mondom, mert nekem csak az a fontos, hogy a fiaim legyenek egészségesek és boldogok – fogalmazott Dárdai Pál. – Ha ő azt gondolja, hogy magyar válogatott akar lenni, akkor legyen az, nekem az örömöt jelent. A labdarúgásban az egészség a legfontosabb, hogy a lábaid, az ízületeid, az agyad, a pszichés dolgok rendben legyenek. Marcinál egyelőre rendben vannak, amiért sokat dolgozott.

A Dárdai Pál vezette Hertha január 21-én lép pályára legközelebb a Düsseldorf ellen a német másodosztályban, vélhetően Dárdai Mártonnal a pályán.

Borítókép: Dárdai Pál az édesapja emlékét őrző teremtornán vett részt (Fotó: Teol.hu/Makovics Kornél)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.