Dühösek a szerbek, mert nem engedélyezték a cserét válogatottunk ellen + videó

Az előzetes várakozásokat messze felülmúlva, két győzelemmel, két forduló után már a középdöntőben van a magyar férfikézilabda-válogatott a németországi Európa-bajnokságon. A szerbek elleni vasárnap esti 28-27-es győzelem sokáig emlékezetes marad.

2024. 01. 15. 9:05
LÉKAI Máté
München, 2024. január 14. Lékai Máté (b), valamint a szerb Mijajlo Marsenic (k) és Ilic Nemanja a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság Szerbia - Magyarország mérkõzésén a müncheni Olympiahalléban 2024. január 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerb sajtó a tehetetlen sasok vergődéséről írt az első kommentárjaiban. Ugyanakkor nemcsak a játékosokra, hanem az EHF-re is dühösek. Kiderült ugyanis, hogy a meccs előtt Bogdan Radivojevics hányt, azaz nem tudott a pályára lépni. A szerb orvosok megpróbálták legalább a második félidőre olyan állapotba hozni, amellyel játszhatott volna, de ez nem jött össze. A szerbek ekkor az EHF-hez fordultak, hogy engedélyezzék a cserét, Radivojevics helyére Uros Kojadinovicsot akarták behozni, de ezt elutasították – írja az Origó.

A találkozó után a portál helyszíni beszámolójában így értékelt: – A meccsen a védekezés fantasztikusan összeállt, amelyet a második félidőben Bartucz Laci kapusteljesítménye fejelt meg. Minden jó, ha jó a vége, nyertünk, és bent vagyunk a középöntőben. Azt hiszem, nem sokan fogadtak volna arra, hogy két forduló után továbbjutunk ebből a nagyon erős négyesből. Ellenfeleink biztosan nem gondoltak arra, hogy megverjük őket. Iszonyatosan kiélezett ez a négyes, lement négy meccs, egy sem hozott háromgólosnál nagyobb különbségű győzelmet. Egy-egy labdán, egy-egy jó vagy rossz döntésen múlik minden. Izland ki is eshet, nagy lesz nekik a tét, főleg az olimpiai selejtező miatt. Minden meccset szeretnénk megnyerni, és két ponttal továbbmenni a középdöntőbe, most ez a cél. Izland a legerősebb, de nem verhetetlen.

 

A védekezésben kulcsszerepe volt Sipos Adriánnak, aki a következőket mondta: – Azt nem mondanám, hogy másik magyar csapat játszott, hiszen mi ugyanazok a srácok vagyunk, akik az első meccset talán egy kicsit nehezebben vették. Kevesen gondolták, hogy két meccs után a tizenkettő között vagyunk. Már csak azért sem, mert a legutóbbi, hazai rendezésű Európa-bajnokság nagyon nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Ez minden sportolóban mély nyomot hagy, de az a lényeg, hogy mi hittünk magunkban, és tudtuk, hogy képesek vagyunk jobb eredményre. Most megmutattuk, hogy egy ilyen erős négyesből is tovább tudtunk jutni. Izland ellen nincs veszítenivalónk, de nyerni kell ellenük is.

Borítókép: Lékai Máté, valamint a szerb Mijajlo Marsenics és Ilics Nemanja a meccsen (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.