Marco Rossi titokban a magyar válogatottba csábított egy ír játékost?! + videó

Egy ír lap szerint Marco Rossi egy ír játékost szeretne bevetni a magyar labdarúgó-válogatottban. Mi több, az Irishexaminer.com kész tényként közölte, hogy Rossi már meg is hívta a magyar nemzeti csapatba az angol másodosztályban szereplő Blackburn Rovers gólkirályjelöltjét, az ír Sammie Szmodicsot. Mivel hivatalos kerethirdetés mostanában nem volt, mindez csak „titokban” történhetett volna meg.

2024. 01. 15. 9:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Irishexaminer.com beszámolója szerint az angliai Colchesterben született, de ír állampolgár Sammie Szmodics otthagyhatja hazáját az Eb-szereplés reményében – írja az Origó.

Sammie Szmodics
Sammie Szmodics Forrás: X/Rovers Chat

– Írországot az a veszély fenyegeti, hogy elveszíti a Championship gólkirályjelöltjét, Sammie Szmodicsot, miután Magyarország szeretné őt a soraiban tudni – írta az ír lap, hozzátéve, hogy a Blackburn Rovers játékosa 28 évesen még egy percet sem játszott a válogatottban, pedig 2021-ben behívták be az ír válogatott keretébe, de útlevélproblémák és a vállsérülése miatt nem mutatkozott be.

A 28 éves támadó középpályás ebben az idényben 25 bajnokin 16 gólt szerzett, ezzel vezeti az angol másodosztály góllövőlistáját. Mivel még más válogatottban nem lépett pályára, és az egyik nagyapja magyar származású, így akár magyar színekben lehet majd ott a németországi Európa-bajnokságon.

Sammie Szmodics az FA-kupában mesterhármast szerzett

A labdarúgó nem mellékesen az FA-kupában január 6-án mesterhármast szerzett a Cambridge United ellen 5-2-re megnyert mérkőzésen. A Transfermarkt adatai szerint a játékos piaci értéke 4,5 millió euró. Megjegyzendő, hogy Sammie Szmodics a 16 találatával úgy vezeti a Championship góllövőlistáját, hogy a Blackburn Rovers a 24 csapatos tabellán csak a 18; igaz, nagyon szoros a középmezőny. A 27 forduló alatt a Rovers 40 gólt szerzett. 

Borítókép: Sammie Szmodics gólerős támadó (Forrás: X/Rovers Chat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.