Isco megkínozta, majd Joao Felix megmentette Xavit

Mindkét sztárcsapat őrült meccset játszott a La Ligában. A Real Madrid 0-2-ről nyert 3-2-re a 97. percben szerzett a góllal odahaza a sereghajtó Almería ellen. A Barcelona 2-0-ra vezetett a Betis vendégeként, majd Isco vezérletével és két találatával egyenlített a hazai csapat, végül a hajrában szerzett újabb két góllal a Barca győzött 4-2-re. Ferran Torres mesterhármas ért el, Xavi átmenetileg fellélegezhet.

2024. 01. 21. 20:39
Barcelona
Barcelona's Spanish forward #07 Ferran Torres celebrates scoring his team's second goal during the Spanish League football match between Real Betis and FC Barcelona at the Benito Villamarin stadium in Seville on January 21, 2024. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP) Fotó: Europress/AFP/Cristina Quicler
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belealudt az Almería elleni meccsbe a Real Madrid, de végül az Almería nem kerülhette el a kis csapatok sorsát: a madridiak a 97. percben szerzett góllal fordítottak 3-2-re és nyertek. A Barcelona ennél is őrültebb meccset játszott. Szünetre 2-0-s vezetést szerzett Ferran Torres két góljával, s amikor már azt hitte, megvan a meccs, az exmadridi Isco bámulatos játékával és két góljával egyenlített a Betis.

Isco, Barcelona, Betis, real madrid, la liga
Isco volt a meccs embere, de a Barcelona győzött (Fotó: Europress/AFP/Cristina Quicler)

2-2 után is több helyzet volt mindkét csapat előtt, a 90. percben csodás akció végén a csereként beállt Joao Felix ismét a Barcát juttatta előnyhöz, majd Ferran Torres vitte be a kegyelemdöfést, így mesterhármast ért el. 4-2-re nyert a Barca.

Joao Felix gólja:

A győzelemmel a Barcelona legalább a harmadik helyet megtartotta, Xavi, aki hétközben az esetleges távozásáról beszélt, átmenetileg megkönnyebbülhet.

La Liga, 21. forduló:

Betis–Barcelona 2-4 (0-1)
Real Madrid–Almería 3-2 (0-2)
Osasuna–Getafe 3-2 (2-0)
Rayo Vallecano–Las Palmas 0-2 (0-1)
Villarreal–Real Mallorca 1-1 (1-0)
Valencia–Athletic Bilbao 1-0 (0-0)
Celta Vigo–Real Sociedad 0-1 (0-1)
Alavés–Cádiz 1-0 (0-0)
Girona–Sevilla 21.00
hétfőn játsszák:
Granada–Atlético Madrid 21.00

A Barcelona–Osasuna mérkőzést január 30-ra, az Atlético Madrid–Rayo Vallecano találkozót január 31-re, míg a Getafe–Real Madrid összecsapást február 1-jére halasztották a Spanyol Szuperkupa múlt heti, rijádi tornája miatt.

Borítókép: Ünnepelnek a Barcelona játékosai (Fotó: Europress/AFP/Cristina Quicler)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.