Dárdai Pál furcsa helyzetbe hozta a saját fiait a Herthánál

A Hertha a Düsseldorf elleni hazai 2-2-es döntetlennel kezdte a tavaszi szezont a Bundesliga II-ben. Dárdai Pál ezúttal egyik fiát sem nevezte a kezdőcsapatba, igaz, később Palkó és a magyar válogatottba invitált Márton is beállt csereként. A mérkőzés előtt a Hertha megemlékezett a héten tragikusan fiatalon, csupán 43 évesen elhunyt elnökéről, Kay Bernsteinről.

2024. 01. 21. 19:25
Hertha, Kay Bernstein
Forrás: Hertha BSC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kay Bernstein váratlan halála sokkolta a berlinieket, hivatalosan még nem hozták nyilvánosságra, mi okozta a 43 éves elnök halálát, többen szívinfarktusra gyanakszanak. Az eset Dárdai Pált is megviselte, aki pénteken elmondta, közös beszélgetésekkel igyekeznek feldolgozni a traumát, a játékosoknak továbbá pszichológust is biztosítanak.

Kay Bernstein, Hertha, Düsseldorf, gyász, Dárdai Pál, Palkó, Márton, Bence
Kay Bernstein csupán 43 évet élt, mindenki szerette a berlini klubnál (Fotó: Hertha BSC)

A Düsseldorf elleni vasárnap délutáni mérkőzés előtt a Hertha vezetői, játékosai és szurkolói Kay Bernsteinre emlékeztek, amiről képgaléria is megtekinthető a klub honlapján. A megható pillanatok Dárdai Pálra is hatással voltak.

Dárdai Márton és Palkó is csere volt

A legifjabb Dárdai fivér, a 17 éves Bence még lábadozik a bokasérüléséből, kisebb meglepetésre a Hertha vezetőedzője, két nagyobbik fiát, a 21 éves Mártont és a 24 éves Palkót is kihagyta a kezdőcsapatból. A második félidőben, már 2-2-es állásnál mindketten pályára léptek, Márton az 59., Palkó a 82. percben.

Már nyolc pont a Hertha hátránya

A Düsseldorf a Hertha közvetlen riválisa, a berlini csapat a győzelemmel egy pontra megközelíthette volna az ellenfelét. A döntetlen sem dráma, a Hertha immár 11 forduló óta veretlen, továbbra is nyolcadik a tabellán, igaz, a hátránya immár nyolc pont a harmadikként osztályozós helyen álló Hamburg mögött. A Hertha a következő fordulóban a Wehen vendégeként játszik.

Borítókép: A játékosok és szurkolók együtt gyászoltak (Fotó: Hertha BSC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.