Lionel Messi újra olimpiai bajnok akar lenni, futballozna Párizsban

Ott akar lenni idén a párizsi olimpián Lionel Messi, s nemcsak ő, hanem Ángel Di María is. A két világbajnok sztár túlkoros játékosként szerepelhetne az ötkarikás játékokon, amelyre azonban az argentin csapatnak még ki kell jutnia. Aligha kell nagyobb motiváció a fiatal futballistáknak, minthogy Messi lehetne a csapattársuk az olimpián.

2024. 01. 21. 11:40
Argentina soccer team training session
epa10975510 Lionel Messi takes part in a training session for the Argentina national team prior to the matches of the South American qualifiers, at the Ezeiza facility in Buenos Aires, Argentina, 14 November 2023. Argentina will face Uruguay this Thursday and Brazil next Tuesday for the South American qualifiers to the 2026 World Cup. EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI Fotó: JUAN IGNACIO RONCORONI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-amerikai directvsports.com nevű oldal exkluzív információként számolt be arról, hogy és Ángel Di María szerepelni akarnak a nyáron a párizsi olimpián, feltéve, hogy kijut az argentin csapat az ötkarikás játékokra – szúrta ki az Origó.

FIFA World Cup 2026 qualification - Brazil vs. Argentina
Lionel Messi 2022-ben világbajnoki címet ünnepelt a szurkolókkal. Fotó: EPA/Andre Coelho

A párizsi olimpia július 26-án kezdődik, a futballtorna viszont a hagyományoknak megfelelően már két nappal korábban, július 24-én elrajtol. Messi a 2022-ben megszerzett világbajnoki cím után nem mondta le a válogatottságot, így zsúfolt nyara lehet, hiszen a „nagy” válogatott az Egyesült Államokban címvédőként vesz részt a Copa Américán, amelynek a döntőjét július 14-én rendezik.

Ahhoz, hogy Messi valóban ott lehessen az olimpián, először persze ki kell jutnia a tornára a Javier Mascherano által vezetett korosztályos csapatnak. Dél-Amerikából mindössze két együttes vehet részt az olimpián, a selejtezők január 20-án kezdődtek és február 11-én érnek véget.

Messi és Di María újra az olimpián?

Ha minden Messi tervei szerint alakul, és kijut a csapat az olimpiára, ő és Di María túlkoros játékosokként vehetnének részt a tornán, hiszen alapvetően az U23-as válogatottak szerepelnek rajta, ám három idősebb futballista szerepeltetése engedélyezett. Messi és Di María a 2008-as pekingi olimpián már játszottak, és akkor az aranyérmet is megszerezték, két éve Katarban pedig együtt lettek világbajnokok is.  

Érdekesség, hogy az MLS, azaz az amerikai futballbajnokság nem áll meg a Copa America alatt sem, azonban Messi klubja, az Inter Miami július 22. és augusztus 25. között nem játszik egyetlen meccset sem. Így tehát a 38 éves klasszisnak csupán a július 21-i, Chicago elleni meccset kellene kihagynia az olimpia miatt.

Messi és Di María mindketten futballoztak a Paris Saint-Germain csapatában, így az olimpián tulajdonképpen visszatérhetnének Párizsba. 

Borítókép: Lionel Messi újabb nagy címet szerezhetne Argentínával (Fotó: EPA/Juan Ignacio Roncoroni)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.