Wladár Sándor üzent az őt kritizálóknak, és kitart Milák tartozása mellett

Az Úszószövetség elnöke az űrkutatást ajánlja a Milák-ügyben kívülről okoskodóknak, Wladár Sándor egyúttal kitart az októberben tett, sok vitát generáló kijelentése mellett, miszerint Milák Kristóf tartozik Magyarországnak annyival, hogy elvégzi a munkát. Wladár szerint továbbra sem tudni, mi van az olimpiai bajnok úszóval, csak az biztos, hogy nem utazott el az Egyesült Arab Emírségekbe edzőtáborozni.

2024. 01. 21. 10:52
WLADÁR Sándor; MILÁK Kristóf
Budapest, 2019. július 30. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke (b) és Milák Kristóf, a 200 méteres pillangóúszás új világcsúccsal lett aranyérmese a dél-koreai 18. vizes világbajnokságon résztvevõ, aranyérmet nyert úszók köszöntésén a Duna Arénában 2019. július 30-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

tavaly nyáron az Úszószövetség által is igazolt, elfogadott pihenőt kapott, és a tervek szerint szeptemberben el kellett volna kezdenie a felkészülést a 2024-es párizsi olimpiára. Ezt nem tette meg, ami miatt októberben Wladár Sándor éles kijelentést tett, azt állította, hogy Milák tartozik Magyarországnak és legfőképpen saját magának annyival, hogy elvégzi a munkát.

MILÁK Kristóf
Milák Kristóf legutóbb tavaly tavasszal az ob-n versenyzett. Fotó: MTI/Derencsényi István

Ezt akkor sokan kritizálták, a háromszoros olimpiai bajnok például felháborítónak és primitívnek nevezte Wladár szavait. A szövetség elnöke most a Mandinernek reagált az őt ért vádakra is.

– Továbbra is tartom magam ahhoz, amit október 22-én, a világkupa utolsó napján nyilatkoztam az M4 Sportnak Kristófról, miszerint ő tartozik Magyarországnak annyival, és tisztelje meg önmagát azzal, hogy elvégzi a munkát, hiszen olyan talentum van benne, ami nagyon kevés sportolónak adatott csak meg életében, talán Egerszegi Krisztinát tudom mondani – kezdte Wladár, majd üzent az őt bírálóknak.

– Az ominózus októberi nyilatkozatom után kaptam hideget-meleget a kommentelőktől és egy sportolótól, de mindenki tudja, kiről van szó. Előbbieknek azt ajánlom, foglalkozzanak inkább az űrkutatással vagy még inkább várom őket az idei negyvenkét hazai verseny egyikén, leginkább azért, mert a Milák-ügy rendkívül komplett és bonyolult kérdéskör, amit egy kívülálló a sajtóinformációk alapján nem érthet meg, abból pedig végkövetkeztetéseket levonni nem lehet, vagy csak erősen szubjektíven.

Mi a helyzet most Milák Kristóffal?

Sokan abban reménykedtek, hogy Milák januárban elkezdi az edzéseket, s ha így tesz, akkor akár még aranyérmet is szerezhet a párizsi olimpián, mert ha valakinek, akkor neki még ez is sikerülhet ilyen rövid felkészülés után. Csakhogy január végéhez közeledve Milák továbbra sem látogatja az uszodai edzéseket.

Milák edzője, Virth Balázs és csapata szombaton elutazott a háromhetes edzőtáborba Dubajba, ami után majd a dohai világbajnokság következik februárban. Milák nem tartott a csapattal, elutazott viszont Zala György, akinek az irányításával eddig legalább szárazföldi edzéseket végzett.

– Továbbra sem tudjuk, mi van vele, mert nem érjük el – erősítette meg Wladár, hogy a kapcsolatfelvétel azóta sem jött össze Milákkal, hozzátéve: – Neki kellene kiállnia, és elmondani, mit akar.

Borítókép: Wladár Sándor és Milák Kristóf között néhány éve még jó volt az összhang (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.