Lékai Máté néha értetlenül állt a megoldások előtt + videó

A magyar férfikézilabda-válogatott sok hibával tarkított meccsel, de 26-24-es győzelemmel kezdte Eb-szereplését Montenegró ellen. Lékai Máté mérföldkövet ért el, immár túl van az ötszázadik gólján a nemzeti csapatban, saját és a válogatott teljesítményével azonban így sem volt elégedett. Egy forduló után Magyarország vezeti csoportját, de Lékai Máté szerint szükséges a javulás a folytatásra.

2024. 01. 13. 8:02
LÉKAI Máté
München, 2024. január 12. Lékai Máté (k), valamint a montenegrói Radojica Cepic (b) és Vuk Lazovic a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság Magyarország - Montenegró mérkõzésén a müncheni Olympiahalléban 2024. január 12-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyszerű hétméteres volt, mégis nagyon fontos. Egyrészt sikeres büntetőjével vezettünk először Montenegró ellen, másrészt ez volt az irányító ötszázadik gólja a magyar válogatott színeiben. A Ferencváros kézilabdázója végül öt találatig jutott a mérkőzésen, Magyarország pedig 26-24-re nyert. Lékai Máté szerint tipikus első mérkőzést vívott a nemzeti csapat.

Lékai Máté kézilabda
Lékai Máté és a magyar férfi kézilabda-válogatott végül ünnepelhetett Montenegró ellen (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

– Néha magam sem értettem, mit csinálok, rengeteg hiba volt a meccsen. A lényeg, hogy megvan a két pont, de ennél jobb játék kell a következő mérkőzéseken. Persze ha minden meccsen rossz játékkal győzünk, az is jó – mondta a Montenegró elleni győzelem után Lékai Máté.

Chema Rodríguez szövetségi kapitány is hasonlóan látta a találkozót, ő őrült meccsről beszélt.

A magyar válogatott második meccsét Szerbia ellen vívja, vasárnap 20.30-tól (tv: M4 Sport).

Drámai döntetlen a magyar válogatott csoportjában

A szerbek is közel álltak ahhoz, hogy győzelemmel kezdjenek, ám az utolsó fél percen belül két gólt is kaptak Izlandtól, így a csoportunk első meccse 27-27-es döntetlennel ért véget.

Ez egyben azt is jelenti, hogy egy forduló után Magyarország vezeti a négyest.

Borítókép: Lékai Máté: mérföldkő és győzelem (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.