Lékai Máté néha értetlenül állt a megoldások előtt + videó

A magyar férfikézilabda-válogatott sok hibával tarkított meccsel, de 26-24-es győzelemmel kezdte Eb-szereplését Montenegró ellen. Lékai Máté mérföldkövet ért el, immár túl van az ötszázadik gólján a nemzeti csapatban, saját és a válogatott teljesítményével azonban így sem volt elégedett. Egy forduló után Magyarország vezeti csoportját, de Lékai Máté szerint szükséges a javulás a folytatásra.

2024. 01. 13. 8:02
LÉKAI Máté
München, 2024. január 12. Lékai Máté (k), valamint a montenegrói Radojica Cepic (b) és Vuk Lazovic a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság Magyarország - Montenegró mérkõzésén a müncheni Olympiahalléban 2024. január 12-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyszerű hétméteres volt, mégis nagyon fontos. Egyrészt Lékai Máté sikeres büntetőjével vezettünk először Montenegró ellen, másrészt ez volt az irányító ötszázadik gólja a magyar válogatott színeiben. A Ferencváros kézilabdázója végül öt találatig jutott a mérkőzésen, Magyarország pedig 26-24-re nyert. Lékai Máté szerint tipikus első mérkőzést vívott a nemzeti csapat.

Lékai Máté kézilabda
Lékai Máté és a magyar férfi kézilabda-válogatott végül ünnepelhetett Montenegró ellen (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

– Néha magam sem értettem, mit csinálok, rengeteg hiba volt a meccsen. A lényeg, hogy megvan a két pont, de ennél jobb játék kell a következő mérkőzéseken. Persze ha minden meccsen rossz játékkal győzünk, az is jó – mondta a Montenegró elleni győzelem után Lékai Máté.

Chema Rodríguez szövetségi kapitány is hasonlóan látta a találkozót, ő őrült meccsről beszélt.

A magyar válogatott második meccsét Szerbia ellen vívja, vasárnap 20.30-tól (tv: M4 Sport).

Drámai döntetlen a magyar válogatott csoportjában

A szerbek is közel álltak ahhoz, hogy győzelemmel kezdjenek, ám az utolsó fél percen belül két gólt is kaptak Izlandtól, így a csoportunk első meccse 27-27-es döntetlennel ért véget.

Ez egyben azt is jelenti, hogy egy forduló után Magyarország vezeti a négyest.

Borítókép: Lékai Máté: mérföldkő és győzelem (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.