Ottmar Hitzfeld biztosra veszi a német sikert Marco Rossi csapata ellen az Eb-n

Németország és Svájc biztos továbbjutását várja az idén nyári labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjából Ottmar Hitzfeld, aki ezek alapján nem tartja esélyesnek Marco Rossi magyar válogatottját. A kétszeres BL-győztes svájci edzőlegenda szerint a németek biztosan megnyerik a magyarok elleni meccsüket, és az utolsó körben Svájc ellen a csoportgyőzelemről dönthetnek egymás között.

2024. 01. 01. 14:11
20231119 Szoboszlai Dominik a szurkolókkal ünnepel Montenegró legyőzése után a budapesti Puskás Arénában, hogy csoportelsőként jutott ki a válogatott a jövő évi németországi Eb-re Fotó: Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házigazda Németország mellett Magyarország, Skócia és Svájc szerepel a nyári Eb A csoportjában. Ottmar Hitzfeld nem tűnik elfogulatlannak, tekintve, hogy német és hosszú évekig futballozott, majd dolgozott is edzőként Svájcban, ami lényegében a második hazája. Haza is húzott a szíve a 74 éves edzőlegendának, amikor a csoport esélyeiről kérdezték.

20231119-132
és biztos mást gondol, mint Ottmar Hitzfeld. Fotó: Csudai Sándor

Hitzfeld ugyanis az utóbbi években katasztrofális formát mutató német válogatottat tartja a csoport legnagyobb esélyesének, de szerinte az Eb-selejtezőkön a románok mögött csak a második helyet megszerző svájciak is erősek.

Hitzfeld: A németek megnyerik az első két meccsüket

– Meggyőződésem, hogy a német válogatott megnyeri az első két meccsét, majd az első helyért fog harcolni a csoportban Svájccal – fogalmazta meg várakozásait az MTI szerint Hitzfeld, aki ezzel gyakorlatilag esélytelennek nyilvánította Marco Rossi magyar válogatottját, amely szerinte tehát biztosan kikap a németektől az Eb második csoportfordulójában, június 19-én Stuttgartban.

Azzal pedig, hogy a záró körben Hitzfeld szerint a Svájc–Németország meccs tétje a csoportgyőzelem lehet, azt vetíti előre, hogy szerinte ez a két csapat végez majd a biztos továbbjutó első két helyen.

Hitzfeld legnagyobb edzői sikere a BL-győzelem, amelyet először 1997-ben a Dortmund, majd másodjára 2001-ben a Bayern München élén ért el.

Borítókép: Szoboszlai Dominik a magyar válogatott Eb-kijutását ünnepli a szurkolókkal (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.