Óriási esélyhez jut Szalai Attila az új csapatában, ahol a fél védelem sérült

A Bundesligán belül váltott klubot a magyar labdarúgó-válogatott védője, Szalai Attila, aki az idény végéig kölcsönbe a Freiburg csapatához került a Hoffenheimből. Szalai eddig alig kapott lehetőséget az idényben, most Sallai Roland csapattársaként bizonyíthat, amire a közelgő németországi Európa-bajnokság miatt is nagy szükség lenne.

2024. 01. 21. 12:09
SZALAI Attila; NÉMETH András
Szófia, 2023. november 16. Szalai Attila (b) és Németh András, a magyar csapat játékosai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkõzésen a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án. A találkozó 2-2-es döntetetlenre végzõdött, a magyar válogatott kijutott a jövõ évi Európa-bajnokságra. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Herzlich Willkommen in Freiburg, Attila!”, azaz „Isten hozott Freiburgban, Attila” – ezzel a kiírással tudatta a Freiburg csapata a hivatalos felületein leigazolását. A magyar válogatott alapembere az idény végéig kölcsönbe került új együtteséhez, amelynek a meghatározó tagja.

NAGY Ádám; SZALAI Attila; SALLAI Roland; ÁDÁM Martin
Szalai Attila a válogatott után a Freiburgban is Sallai Roland (balra) csapattársa lesz. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szombaton épp egymás ellen játszott a Bundesliga 21. fordulójában a Freiburg és a Hoffenheim, a hazaiak Sallai hajrában szerzett góljával nyertek 3-2-re, Szalai pedig még a vendégeknél, a kispadon nézte végig a mérkőzést. Jellemző állapot volt ez a 26 éves védőnél, akit tavaly nyáron 14 millió euróért vett meg a Hoffenheim a török Fenerbahcétól. Ennek ellenére Szalai mindössze négy Bundesliga-meccsen lépett pályára az idényben, és ha ez így folytatódik, a kevés játéklehetőség a nyári Eb-szereplésére is rossz hatással lehetett volna.

Nagy szükség volt Szalai Attila megszerzésére

Valószínűleg épp az Eb-szereplés volt a legfőbb oka arra Szalai Attilának, hogy kieszközölje a téli klubváltást. Az új csapat új esélyt is jelent neki, hogy végre megvesse a lábát a Bundesligában, a Freiburgnak pedig nagy szüksége volt egy belső védőre, aki ráadásul a bal oldalon is bevethető.

Jelenleg ugyanis a Freiburg középső védői közül Philipp Leinhart, Kenneth Schmidt és Max Rosenfelder is sérült, valamint a csapatkapitány, a balhátvéd Christian Günter sem bevethető. Tehát lényegében a fél védelem kidőlt a sorból. Ebben a helyzetben Szalai jó eséllyel egyből több játéklehetőséghez juthat, mint amennyit a Hoffenheimben kapott. Ez pedig a magyar válogatott szempontjából különösen fontos lenne a nyári Eb előtt.

Borítókép: Szalai Attila új esélyt kap a Bundesligában (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.