Vámos Petra biztosan nem fog unatkozni januárban

A decemberi világbajnokság után újra felveszik a fonalat a női kézilabdázók. A magyar élklubok közül a több válogatott játékost is alkalmazó DVSC rögtön belecsap a közepébe: a Kozármisleny elleni mai bajnoki meccs után januárban a Győr ellen idegenben, a Ferencváros ellen hazai pályán játszik a Loki, és három BL-csoportmeccs is vár Szilágyi Zoltán tanítványaira.

2024. 01. 03. 12:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly december 11-én játszotta utolsó mérkőzését a női kézilabda-válogatott a svédországi vb-n. A horvátok elleni győzelem és az olimpiai selejtezős részvétel kiharcolása óta a megérdemelt pihenőjüket töltötték a játékosok, az NB I első idei mérkőzését ma a NEKA és a Győr játssza 17 órás kezdettel, 18 órától az ETO-hoz hasonlóan szintén a Bajnokok Ligájában érdekelt DVSC Kozármisleny elleni mérkőzésével folytatódik a szezon.

Fotó: Kovács Péter

A válogatott irányító, Vámos Petra csapata erőltetett menetben folytatja a januárt: 

szombaton a francia Brest Bretagne ellen folytatja a szereplését a Bajnokok Ligájában, majd többek között a két hazai sztárcsapattal, a Ferencvárossal és a Győrrel is megmérkőzik az év elő hónapjában. A BL-ben a Brest után a Buducsnoszt és az Odense vár Vámosékra, és ott van még a harmadik sorozat, a Magyar Kupa, ahol szintén érdekelt Szilágyi Zoltán csapata. 

Kudor Kitti, a DVSC játékosa egyelőre nem tekint messzire, csak a Kozármisleny és a Brest elleni meccsre koncentrál. – Számunkra kötelező a győzelem, és olyan játékkal szeretnénk ezt elérni, amiből tovább tudunk építkezni a hétvégi, Brest elleni mérkőzésre – mondta a debreceni játékos a klubja honlapján

Vámos Petra együttese a bajnokságban a Mosonmagyaróvár, a Ferencváros és a Győr mögött a negyedik helyen várja a folytatást. A Bajnokok Ligájában újonc DVSC a hatodik, továbbjutó helyen áll az A csoportban.

 

Borítókép: Vámos Petra (Forrás: DVSCkézilabda.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.