A Debrecen elrontotta az újpesti szurkolók ünnepét

Vendéggyőzelem született az NB I 19. fordulójának nyitómeccsén. A DVSC 2-1-re nyert az Újpest ellen, amelynél a következő hetekben komoly változások lesznek. A tulajdonosváltás ugyan örömöt okozhatott a lila-fehérek drukkereinek, az eredmény viszont nem.

2024. 02. 06. 19:47
Újpest Debrecen
Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Markáns felvezetést kapott az NB I 19. fordulójának nyitómérkőzése: az Újpest a Debrecen elleni találkozó előtt nem sokkal jelentette be, hogy Roderick Duchatelet helyett a Mol-csoport lesz a futballklub új többségi tulajdonosa. A papírokat már aláírták, de a váltás teljes mértékben csak április vége táján megy végbe. Az Újpest szurkolói nem fognak könnycseppeket elmorzsolni Duchatelet távozása miatt.

Újpest Debrecen
Nem az Újpest és a DVSC meccse volt az NB I történetének legszínvonalasabb találkozója (Fotó: Csudai Sándor)

A tulajdonosváltás mellett az edzőcsere is küszöbön állhat Újpesten, a Debrecen ellen mindenesetre még Nebojsa Vignjevics ült a kispadon.

Míg a meccs előtti órák szokatlan izgalmakat tartogattak, a találkozó nem kényeztette el a hazai futballszurkolókat. Pedig biztatóan indult a mérkőzés, Csoboth Kevin már a második percben megdolgoztatta Megyeri Balázst. A DVSC kapusának legközelebb a második félidőben akadt dolga, és a túloldalon Banai Dávidnak is hasonló rendszerességgel kellett védenie.

Az Újpest az 58. percben emberhátrányba került az északmacedón Jevtoszki durvasága miatt, majd húsz perccel később gólhátrányba is: Ferenczi beadása a hazaiak csak abban reménykedhettek, hogy Dominguest nagy magányosságában megijed az öt és felesen, a francia játékos azonban sikeresen a kapuba fejelte a labdát.

Ugyanezt néhány perccel később az izlandi Úlfarsson is megtette, ám ezt a gólt Pintér a VAR-monitor előtt állva már szabálytalannak látta.

Ez a döntés sem segített az Újpesten, Domingues a hosszabbításban lábbal is gólt szerzett, ezúttal a csereként beállt passzából. Az utolsó pillanatban ugyan könnyű síppal befújt büntetőből szépített a hazai csapat, de a középkezdésre már nem volt idő.

A lila-fehérek legutóbbi kilenc bajnokijukon csupán egyetlen pontot szereztek. Az Újpest szurkolói csak a tulajdonosváltásnak örülhettek.

NB I, 19. forduló

Kedd:
Újpest–Debrecen 1-2 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, 2610 néző, jv.: Pintér. Gólszerző: Mörschel (101., 11-esből), illetve Domingues (78., 93.). Kiállítva: Jevtoszki (Újpest, 58.)
Ferencváros–MTK Budapest 20.00

Szerda:
Kisvárda–Fehérvár FC 17.45
Puskás Akadémia–Zalaegerszegi TE FC 20.00

Csütörtök:
Mezőkövesd–Paks 16.00
Kecskemét–Diósgyőr 20.00

Borítókép: Az újpesti szurkolótábor nem fogta vissza magát (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.