Műtét után klubváltás: Rossi alapembere feljebb lépett

Az átigazolási időszak utolsó órájábam jelentette be a Sunderland, hogy az idény végéig kölcsönveszi Callum Stylest. A Sunderland az angol labdarúgó-bajnokságban a másod-, míg Callum Styles eddigi klubja, a Barnsley a harmadosztályban szerepel. A magyar labdarúgó-válogatott középpályása tehát előrelép, ami az Európa-bajnokság előtt fontos lehet annak érdekében, hogy bekerüljön Marco Rossi keretébe.

2024. 02. 02. 7:39
Callum Styles, Sunderland
Callum Styles, Sunderland Forrás: Sunderlan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téli átigazolási időszak február elsején éjfélkor ér véget, a Sunderland néhány perccel azelőtt jelentette be hivatalosan, hogy az idény végéig kölcsönveszi a Barnsleytól a 18-szoros magyar válogatott Callum Stylest. 

STYLES, Callum; Barnsley, sunderland, magyar labdarúgó-válogatott, Marco Rossi, futball eb, vakbélműtét
Callum Styles a magyar válogatottban rendre nagy elánnal játszik, ezért kedveli. Fotó: Illyés Tibor

A most 23 éves középpályás 2018 nyara óta a Barnsley játékosa, de immár harmadszor igazol máshova kölcsönbe, hiszen előbb volt klubjánál, a Burynél, majd tavaly szeptemberben a Milwallnál szerepelt ebben a konstrukcióban. A kölcsönszereplést mindig az motiválta, hogy Styles magasabb osztályban szeretett volna szerepelni. Callum Styles a Barnsleyban 145 tétmeccsen 13 gólt szerzett.

A Sunderland 29 forduló után a Championship hetedik helyén áll, tehát versenyben van a feljutásért: az első kettő automatikusan a Premier League-ben folytathatja, a harmadiktól hatodik helyezettek rájátszást vívnak. 

A klub honlapja eddig ismeretlen információt is közöl: Styles januárban kisebb műtéten, vakbélműtéten esett át, de hamarosan újra pályára léphet.

 

Jól alakul Rossi embereinek sorsa

Az átigazolás a magyar válogatottnak is örvendetes. Callum Styles magasabb oszályban szerepelhet, ez volt még decemberben Marco Rossi megfogalmazott kívánsága. A Championship a topligák után Európa egyik legerősebb bajnoksága, tehát ha játéklehetőséget kap, jól felkészülhet a nyári Európa-bajnokságra, és bekerülhet Marco Rossi keretébe.

A magyar válogatottból a minap is klubot váltott: az olasz másodosztályú Pisától a szintén Serie B-s Speziához igazolt.

 

Callum Styles a nagymamája révén magyar válogatott

Callum Styles honosított játékos, az anyai nagymamája révén szerepel a magyar válogatottban, akivel gyerekként ő is gyakran találkozott, igaz, magyarul nem tanult meg tőle.

– A nagyszüleim közel laktak hozzánk gyerekkoromban, gyakran jártunk át hozzájuk. Sosem tanított nekem magyar szavakat, igazából csak annyit mesélt, hogy Magyarországon született, és később a jobb élet reményében költözött Angliába – mondta korábban a vele készített interjúban.

 

Borítókép: Callum Styles immár a Sunderland mezében és sáljával (Forrás: Sunderland)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.