Dibusz Dénes őszintén kimondta a Ferencváros nagy problémáját

Véget ért a Ferencváros 2023/24-es nemzetközi kupaidénye. Dejan Sztankovics csapata az idegenbeli 1-0-s vereség után hazai pályán is 1-0-ra kapott ki, így kettős vereséggel búcsúzott a görög Olimpiakosz ellen. Dibusz Dénes szerint a Ferencváros a párharc egyik meccsén sem tudott komoly veszélyt kialakítani az ellenfél kapuja előtt.

2024. 02. 22. 23:22
20240222__MI_090
20240222 Budapest FTC Olympiakos labdarugas Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymás után a második idényben is eljutott a nemzetközi kupatavaszig a Ferencváros labdarúgócsapata, azonban akárcsak tavaly az Európa-liga nyolcaddöntőjében a Bayer Leverkusen, idén, az Európa-konferencialiga eggyel korábbi körében a görög Olimpiakosz ellen is rúgott gól nélkül esett ki a Fradi. A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics és kapusa, értékelt a kiesés után az M4 Sportnak, akárcsak Samy Mmaee és Henry Wingo.

Dibusz Dénes Ferencváros Eldar Civic Henry Wingo Kristoffer Zachariassen Olimpiakosz Európa-Konferencialiga
Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa akcióból nem kapott gólt a visszavágón, az Olimpiakosz tizenegyesét nem védhette. Fotó: Ladóczki Balázs

Dejan Sztankovics: Csalódott vagyok, de el kell ismerni, hogy a jobb csapat jutott tovább, az Olimpiakosz nagyon erős meccset játszott. Sajnálom a szurkolókat, hiszen megtelt a stadion, de nem adtunk igazi tüzet ma a drukkereknek. Mindig azt mondom a fiúknak, hogy legalább annyit kell futnunk, mint az ellenfélnek, sok második labdát kell szereznünk, szükség van a stabilitásra, labdabirtoklás közben pedig a higgadtságra. Kielemezzük a meccset, ebből is tanulnunk kell, most még nehéz mit mondani, amikor az utunk véget ért. Holnaptól másra gondolunk, a célunk a bajnoki cím, hogy aztán a következő idényben legyen újra esélyünk erősebb csapatok ellen játszani.

 

Dibusz Dénes: Helyzetünk sem volt

Dibusz Dénes: Ha őszinték akarunk lenni, a száznyolcvan perc alatt tiszta gólhelyzetet nem sikerült kialakítanunk, egy-egy pontrúgásból, lecsorgó labdából voltak lehetőségecskék előttünk,  megérdemelten örülhet az Olimpiakosz, a minőségileg jobb csapat jutott tovább, mi még nem vagyunk ezen a szinten. A visszavágón az első félidőben a kelleténél több ki nem kényszerített hiba volt, passzhiba, döntési hiba, amikor választhattunk volna jobb megoldást. Egyszer-egyszer jól működött, amikor oldalt sikerült váltani, de a beadások nem voltak pontosak, egy az egyben sem tudtuk őket megverni a szélén. Az Újpest a legjobb következő ellenfélnek a kiesés után, mert nem biztos, hogy mindenki ellen könnyű lenne a motivációs szintet megtalálni, az Újpest elleni derbin viszont nem gondolom, hogy ez probléma lehet.

Henry Wingo: Mindenki mindent beleadott, de nem volt elég. Ezen a napon az Olimpiakosz élesebb volt, a játékosai gyorsabban odaértek a második labdákra. Mi is jó csapat vagyunk, ma a támadó harmadban kellett volna jobban teljesíteni, ezen dolgozhatunk a jövőben. Kétszer egymás után továbbjutottunk a csoportkörből, remélhetőleg jövőre a következő lépést is meg tudjuk tenni.

Samy Mmaee: Nem játszottuk rosszul, viszont egy-egy ilyen meccsen apróságok döntenek. Az ellenfél kapott egy tizengyeset, mert rápattant a labda a kezemre, utána tudtuk, hogy kell két gól a hosszabbításhoz. Megpróbáltuk, de nem volt elég.

Borítókép: Dejan Sztankovics (Fotó: Ladóczki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.